Teknoloji

Apple’dan iPhone sahipleri için yeni videolar

apple iphone 2019 model

Apple iPhone kullanıcıları için hazırladığı “Nasıl yapılır?” videolarına hafta sonu yayınladığı yeni bir seriyle devam etti. Söz konusu videolarda kamera özelliklerinden Face ID’ye kadar uzanan pek çok konu hakkında bilgi veriliyor. Her biri 15 saniye uzunluğunda olan bu videolarda iPhone’un tek bir özelliği mümkün olduğunca hızlı şekilde anlatılıyor.

İlk iPhone’un çıkışından bu yana genel arayüzün işlevselliğinde büyük bir değişim olmasa da, bu durum yeni özelliklerin sunulmadığı anlamına gelmiyor. Bu yeni özelliklerin ve yapılan küçük değişikliklerin bir kısmı kullanıcılar tarafından fark edilmeyebiliyor. Apple’ın video serisi, hem mevcut özellikleri hatırlatıyor hem de yenilikleri kullanıcılara akılda kalıcı şekilde anlatıyor.

Apple’ın yayınladığı yeni videoların birinde şirketin iPhone X ile kullanıma sunduğu Face ID özelliği anlatılıyor. Apple, Face ID’nin sadece telefonun kilidini açmakla yetinmediğini ve başka uygulamalarda da çok güvenli bir şifre olarak kullanılabileceğini hatırlatıyor.

Yeni videolardan bir diğerinde ise iPhone’un su dökülmelerine karşı ne kadar dayanıklı olduğu gösteriliyor.

Live Photo “Canlı Fotoğraflar” özelliği aktifken çekilen fotoğraflarda en iyi kareyi bulup bu kareyi öne çıkarmayı sağlayan “ana fotoğraf” özelliği de Apple’ın yeni video serisinin bir diğer üyesi oluyor.

Apple Support uygulaması üzerinden uzman desteği alınabilmesi de Apple’ın videolarında anlattığı konular arasında yer alıyor.

Cüzdan uygulamasına gönderilen biniş kartlarına iPhone’un ana ekranından rahatlıkla ulaşılabilmesi de Apple tarafından kullanıcılara hatırlatılıyor.

Apple iPhone kullanıcıları için hazırladığı yeni videoları da YouTube kanalı üzerinden paylaştı. Söz konusu videoları bir arada görmek isteyenler için özel bir oynatma listesi de hazırlayan şirket, iPhone sahiplerine daha detaylı bilgiler veren videolar da sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER