Teknoloji

Apple iPhone için hazırladığı son reklamda Anılar özelliğini öne çıkarıyor

Apple iPhone 7 için hazırladığı son reklamda iOS 10’un Anılar özelliğini öne çıkarıyor. iPhone’un, daha doğrusu iOS’in fotoğraf odaklı yapay zekâsının, yaşlı bir adam gibi gösterilmesi ise ilginçliğini artırıyor.

Reklam yaşlı adamın arşivler arasında dolaşırken görülmesiyle başlıyor. Arşivdeki fotoğraf ve videoların altını üstüne getiren yaşlı adam, parçaları birleştirerek İspanyolca konuşan bir annenin geride kalan yıldaki en güzel anılarını bir araya getiriyor. Unchained Melody’nin Lykke Li tarafından seslendirilen versiyonunun fonda çaldığı reklam, kadının videoyu gözyaşları içinde izlemesiyle sona eriyor.

apple iphoneYaşlı adam iOS’in Photos AI isimli yapay zekâsını sembolize ediyor. Bu araç, kullanıcıların belli bir zaman diliminde, konumda veya olayda çektiği fotoğraf ve videolarla özel koleksiyonlar oluşturuyor. Videoda yaşlı adam söz konusu koleksiyonları hazırlarken oldukça yoruluyor gibi görünüyor. iPhone ise bu işlemi insan desteğine ihtiyaç duymadan kısa süre içinde tamamlıyor. Buna ek olarak, bu denli genç bir teknolojinin yaşlı bir adam olarak gösterilmesi de dikkat çekiyor. Dolayısıyla kurulan benzerliğin biraz garip olduğu söylenebilir.

Apple iPhone için hazırladığı son reklamda sanatsal açıdan etkileyici bir işe imza atmış

Yine de, reklamın sanatsal açıdan fazlasıyla etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. Görüntü, hikaye ve müziğin birleşimi sonucunda ortaya nostalji hissini kuvvetlendiren bir iş çıkmış. Ancak Anılar özelliğinin her zaman bu reklamdaki kadar duygu yüklü videolar çıkarmayabileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER