Teknoloji

Apple iPhone pilini 2017’de değiştirenlere kısmi para iadesi yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphoneApple iPhone pilini 1 Ocak-28 Aralık 2017 tarihleri arasında garanti kapsamında değiştiren iPhone 6 ve sonrasında çıkan modellerin sahiplerine paralarının bir kısmını iade edeceğini açıkladı. Söz konusu iade programı ilk etapta sadece ABD’de geçerli olacak gibi görünüyor. Pil değişimini Apple tarafından onaylanan bir servis noktasında gerçekleştirenlere 50 dolarlık bir iade yapılacak.

Şirket pil değişimi için ödenen tüm parayı iade etmeyecek, ancak değişim yapanların ödediği miktarı hâli hazırda indirimli program kapsamında ödenen miktarla aynı seviyeye çekmiş olacak.

Apple para iadesini kullanıcıların pil değişimi için ödemeyi gerçekleştirdikleri kredi kartına yapacak. Kredi kartı kullanmayanlara da paraları elektronik biçimde iade edilecek. Şirketin kullanıcılarından işlemi kanıtlayacak bir belge isteyebileceği belirtilirken, iadeye hakkı olan müşterilerin 23 Mayıs-27 Temmuz tarihleri arasında şirkete ulaşması gerekiyor. Apple kendisine ulaşan müşterilerine sürecin nasıl işleyeceği konusunda gerekli talimatları aktaracak.

Apple iPhone pillerinin değişimi konusunda para iadesi yapabileceğinin ipucunu şubat ayında ABD’li senatörlere gönderdiği mektupta vermişti. Cupertino merkezli şirketin başı, 2017’nin sonlarında patlak veren pil skandalı nedeniyle fazlasıyla ağrımıştı. Akıllı telefonlarının pilini korumak için bilinçli olarak performans yavaşlattığını kabul eden Apple, itirafının ardından 1 yıl boyunca pil değişimini indirimli bir fiyattan gerçekleştireceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER