Manşetler

Apple patenti iPhone ekranına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısını gösteriyor

apple iphone parmak iziEğer Apple elindeki patentlerden birini kullanmaya karar verirse, yeni iPhone’da parmak izlerinin taranması için özel bir sensör olmayabilir. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni bir patent, üzerinde kızılötesi diyotlar bulunan interaktif bir ekranı gösteriyor. Bu patent sayesinde Apple cihazları parmak izlerini doğrudan ekran üzerinden okuyabilecek. Apple iPhone modellerinde 2013’ten bu yana kullandığı ana ekran tuşuna entegre parmak izi tarayıcısından vazgeçebilecek.

Söz konusu patent için ilk başvuru, 2014’te mikro LED ekran şirketi LuxVue tarafından yapılmıştı. Apple’ın bu şirketi satın almasının ardından geçtiğimiz nisan patent için tekrar atama gerçekleştirildi. Patent teknolojisinde kızılötesi diyotlar sayesinde parmak izinin algılandığı ve okunduğu belirtiliyor.

Patent dosyasına göre, yeni ekran tasarımı mevcut mobil cihazların önemli bir kısmında bulunan iki katmanlı ekran tasarımından ayrılıyor. AppleInsider sitesi, Cupertino merkezli şirketin yeni ve daha gelişmiş bir sisteme geçiş yapmak adına Touch ID’den tamamen vazgeçebileceğini belirtti. Parmak izi tarayıcısı ve girişi aracı olarak işleyebilecek bir ekranın Apple’a tasarım anlamında önemli bir esneklik sağlayacağını söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Apple iPhone 8 ile birlikte Touch ID’ye veda edebilir

Apple’ın 2017’de iPhone’un çıkışının 10. yılını kutlamak adına özel bir iPhone’u görücüye çıkarabileceği söyleniyor. Bu model iPhone 8 veya iPhone X adlarıyla anılıyor. Şirketin ilk olarak bu modelde cihazın ön yüzeyini tamamen ekranla kaplayabileceği ve Touch ID parmak izi tarayıcısından vazgeçebileceği söyleniyor. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse önümüzdeki eylül ayına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER