Teknoloji

2018 model iPhone’ların OLED ekranlarını LG üretebilir

apple iphoneApple iPhone için OLED dönemini büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda tanıtılacak iPhone 8 ile başlatacak. Ancak şirketin topyekün OLED dönüşümünü 2018’de gerçekleştirmesi öngörülüyor. Apple’ın OLED panel tedariği konusunda Samsung dışında LG ile de çalışmayı düşündüğü söyleniyor.

Bu konuda beklenen işaretlerden biri de analist Ming-Chi Kuo’dan geldi. Apple ürünleri konusundaki isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti, Cupertino merkezli şirketin önümüzdeki yıldan itibaren LG Display ile çalışacağını belirtti.

LG Display’in OLED teknolojisi konusunda Samsung kadar yetkin olmadığını söyleyen Kuo, LG’nin sadece panelin kendisini üretebilceğini ve kaplama, kablolama gibi konuları iş ortaklarıyla halledebileceğini dile getirdi.

 

Apple iPhone ekranı için LG’den ayda 45 bin OLED panel alabilir

Apple’ın LG’den 6,5. nesil OLED panelleri için ayda 45 bin ana cam istediği söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin paneller için LG’ye 2.7 milyar dolarlık bir yatırım yapması bekleniyor. Söz konusu yatırımın hem LG’ye hem de Apple’a getirileri olacağına dikkat çekiliyor. LG bu yatırım sayesinde yüksek sermaye riskini azaltacak. Apple ise OLED ekranlı iPhone’ların tedariğinde sıkıntı yaşamayacak.

İLGİLİ HABERLER