Teknoloji

Apple iPhone mini modelleriyle vedalaştı

apple iphone mini

Apple iPhone mini modelleriyle tamamen vedalaştı. iPhone 15 serisini tanıtan Cupertino merkezli şirket, iPhone 13 mini’yi ürün portföyünden çıkardı. Cupertino merkezli şirketin yeni portföyünde iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 14, iPhone 13 ve 2022 çıkışlı üçüncü nesil iPhone SE’den oluşuyor.

Apple’ın 5.4 inçlik ilk mini telefonu 2020’de tanıttığı iPhone 12 mini idi. Bazı kullanıcılar bu versiyonu çok sevse de, söz konusu grup azınlıkta kalmıştı. Ancak pil ömrünün standart iPhone 12’ye kıyasla daha az olması ve ekranın küçüklüğü pek çok kişiyi itmiş gibi görünüyor.

Aradan bir yıl bile geçmeden Apple, iPhone 12 mini üretiminde kapasiteyi yüzde 70 oranında düşürmüştü. Apple 2021’de iPhone 13 mini’yi çıkarsa da, şirket 2022 ile birlikte mini iPhone’lardan vazgeçmiş ve iPhone 14 Plus modelini gözler önüne çıkarmıştı.

Apple iPhone mini modellerini satmayı bıraksa da, bu telefonları bulmak mümkün

Apple iPhone mini modellerini satmayı bıraksa da, üçüncü taraf satıcılar aracılığıyla hâlâ iPhone 13 mini ve iPhone 12 mini’yi satın almak mümkün. Buna ek olarak, küçük ekran arayanlar için hâlâ bazı Android telefonlar ve 4.7 inç ekranlı iPhone SE gibi seçenekler mevcut. Ancak iPhone SE’de mini iPhone’lardaki çift arka kamera, MagSafe, 5G desteği ve Face ID gibi özelliklerin bulunmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER