Teknoloji

Apple 2019 model iPhone’larda Lightning yerine USB-C girişini tercih edebilir

apple iphoneApple PC sektöründe USB-C girişlerinin kullanılmasını yoğun biçimde teşvik ediyor. Yeni MacBook ve MacBook Pro modellerinde USB-C girişlerine yer veren şirket, aynı isteği akıllı telefonlarda göstermiyor. Ancak bu durum önümüzdeki dönemde değişebilecek gibi görünüyor. Apple iPhone ailesinin 2019 model üyelerinde Lightning yerine USB-C girişinin bulunabileceği iddia ediliyor.

Cupertino merkezli şirket, uzun süredir iPhone ve iPad’lerde kendi tasarımı olan Lightning girişini kullanıyor. Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın 2018 model iPhone’larda Lightning yerine USB-C’yi tercih edeceği söylense de, son haberler şirketin hazırlığını 2019 için yaptığı yönünde. Giriş değişikliği ve bağlı tasarım düzenlemeleri için fazla zamanın kalmadığı düşünülünce Apple’ın değişimi 2019’a bırakması kulağa mantıklı geliyor.

Ancak bu durum Apple’ın 2018 model iPhone’larda bazı değişiklikler planlamadığını göstermiyor. Şirketin yeni iPhone’lar ile birlikte tasarımı değişmiş ve hızlı şarj özelliğine sahip yeni bir şarj cihazını sunması bekleniyor.

Apple iPhone serisinde USB-C girişlerini kullanmaya başladığı takdirde, USB-C’nin akıllı telefon dünyasında standart hâline gelişi hızlanabilir. Cupertino merkezli şirketin tasarım ve özellik konusundaki tercihleriyle akıllı telefon pazarına yön veriyor olması, planlandığı söylenen değişimi daha anlamlı kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER