Teknoloji

Apple iPhone kullanıcılarıyla arasındaki bağı kuvvetlendiriyor

apple iphoneApple iPhone kullanıcılarının sadakatini kazanma konusundaki başarısını daha önce göstermişti. Açıklanan son rakamlar, şirketin ABD’deki iPhone sahibi müşterileriyle arasındaki bağın daha da kuvvetlendiğini gözler önüne seriyor. Morgan Stanley’nin nisan ayında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, iPhone kullanıcılarının yüzde 92’si önümüzdeki 12 ay içinde yeni bir iPhone satın almayı planlıyor.

Morgan Stanley’in 2016’da gerçekleştirdiği araştırmada bu oran yüzde 86 seviyesindeydi. Bir yıl içinde yüzde 6 oranında artışın kaydedilmesi, Apple için önemli bir başarı olarak nitelenebilir. Ancak sadakat oranı, 2015’te iPhone 6s tanıtıldıktan sonra yüzde 93 seviyesine ulaşmıştı. Artışa rağmen, söz konusu oran geçilebilmiş değil.

Morgan Stanley analistlerinden Katy Huberty, şirketinin gerçekleştirdiği araştırmada ortaya çıkan rakamları değerlendirdi. Huberty, kullanıcıların iOS’e alışmasının ve yeni iPhone’a bulunması beklenen özelliklere dair haberlerin artışta önemli bir rol oynadığını belirtti. Huberty, Apple’ın bağlılık oranındaki artışın Samsung’un Galaxy S8 ve S8+’ı tanıtmasından hemen sonra gerçekleşmesine de dikkat çekti. ABD pazarındaki sadakat oranı sıralamasında Apple’ı Samsung, LG,Motorola ve Nokia izliyor.

Apple iPhone 8’i gecikme yaşamadan piyasaya sürebilir

Morgan Stanley’nin Apple’a ilişkin değerlendirmeleri bununla sınırlı kalmıyor. Şirket Apple’ın merakla beklenen iPhone 8’i eylül ayında piyasaya çıkarmayı başarabileceğini belirtirken, sevkiyatların artışı için 2018’i işaret etti. Morgan Stanley’nin raporu, Apple’ın iPhone 8’i zamanında çıkaramayabileceği yönündeki haberlerin arttığı bir dönemde yayınlanması nedeniyle önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER