Manşetler

Apple iPhone’un kilitlenmesine neden olan hatayı iOS 11.3’ten önce düzeltecek

iphone 14 pro
apple iphone
iPhone 8 Plus

Apple, iMessage’ı ve çeşitli anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanılamaz hâle gelmesine neden olan ve yeni keşfedilen bir iPhone ve macOS hatasını ilkbaharda yayınlanması planlanan iOS 11.3 güncellemesinden önce düzeltmeyi planlıyor.

Söz konusu hata hafta başında keşfedilmişti. Teluguca dilindeki özel bir karakterin mesaj içinde gönderilmesi iPhone’un çökmesine ve Mesajlar, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi uygulamaların kilitlenmesine neden oluyor. Ayrıca bu hata Safari ile macOS ve Apple Watch’ta yer alan dahili Mesajlar uygulamasını da etkiliyor.

iOS 11.3’ün bu sorunu düzelttiği biliniyor. Ancak Apple’ın The Verge sitesine bildirdiğine göre, yakında çıkacak bir iOS 11 güncellemesiyle bu sorunun hemen çözülmesi, ilkbaharda yayınlanacak iOS 11.3 sürümünün beklenmemesi planlanıyor. Bu demek oluyor ki, çok yakında iOS 11.2.6 veya benzeri bir güncelleme gelecek. iOS, macOS, tvOS ve watchOS işletim sistemlerinin tüm mevcut beta sürümlerinde bu hatanın kapatıldığı biliniyor.

Geçtiğimiz aralık ayında da iPhone’ların kilitlenmesine neden olan bir iOS 11 hatası ortaya çıkmıştı. Apple da bu nedenle sıra dışı bir hamle yaparak büyük bir iOS güncellemesini hata keşfedildikten birkaç saat sonra yayınlayarak sorunu çözmüştü. Geçen ay ise bir bağlantı iPhone’un kilitlenmesine neden olmuştu, ancak Apple iOS 11.2.5 güncellemesiyle sorunu çözmüştü. 2015’te ise küçük bir metin dizisi iMessage’ı kilitlemiş, bir yıl sonra, 2016’da ise 5 saniyelik bir video iPhone’ların kilitlenmesine yol açmıştı. Apple iOS 12’de, yeni özelliklerden daha çok güvenilirlik ve performansa odaklanarak tüketicilere daha sağlam bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER