Teknoloji

iPhone kameraları için dikkat çekici öngörü

vimeo dolby vision hdr iphone 12 pro

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple ürünleri ve özellikle iPhone modelleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınıyor. Kuo, son raporunda Apple’ın 2021 model iPhone’lar için üç üreticiden lens alacağını açıkladı.

Bu üreticiler Largan, Genius Electronic Optical (GSEO) ve Sunny Optical olacak. Söz konusu üç üreticinin teknolojilerini ve üretim hatlarını da değerlendiren tecrübeli analist, önümüzdeki iki nesilde iPhone kameralarında önemli bir değişiklik beklemediğini ifade etti.

Donanımsal değişiklik yapılmaması, kameraların genel performansının iyileştirilmeyeceği anlamına gelmiyor. Apple’ın yazılımda yapacağı değişikliklerle iPhone’ların kamera performansını daha üst seviyeye taşıyabileceğini unutmamak gerekiyor.

Ming-Chi Kuo, Apple ve iPhone kameralarıyla ilgili raporunda lens endüstrisine dair bir fikir edinmeye de yardımcı oluyor. Buna göre, yılın ilk yarısında üst segment lens üretiminin yüzde 15 ila 25’lik kısmını Largan gerçekleştirecek. Largan, GSEO’nun pazar payını küçültmüş olacak. Görece yeni bir oyuncu olan Sunny Optical ise 2022 itibarıyla üretimi artırmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER