Teknoloji

Apple yeni iPhone’lardan birisinin kamerasında önemli bir değişikliğe gidebilir

apple iphone 11 pro max inceleme

Ming-Chi Kuo, Apple ürünlerine ilişkin isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınıyor. Şirketin yeni cihazlarında sunmayı planladığı özelliklere dair ilk işaretleri genellikle Kuo veriyor. Ünlü analiste göre; Apple, önümüzdeki dönemde kullanıcıların karşısına çıkaracağı iPhone modellerinden birinde “sensor-shift” görüntü sabitleme teknolojisine yer vermeyi planlıyor.

Bu durum, iPhone’un kamerasındaki görüntü sabitleme özelliğinin ana kamera dışında ultra geniş açılı kamerayı da desteklemesi anlamına geliyor. Kuo’nun notuna göre, Apple bu teknolojiyi ilk olarak 6.7 inç ekrana sahip iPhone’da sunmayı planlıyor. Görüntü sensörünü kamera içinde dolaştıran “sensor-shift” teknolojisi, böylelikle eldeki titremenin görüntü üzerindeki etkisini minimuma indiriyor.

Apple hâlihazırda görüntü sabitleme özelliğini iPhone’ların geniş ve telefoto lenslerinde sunuyor. Şirket, bu kameralar için optik görüntü sabitleme teknolojisinden yararlanıyor. Bu teknoloji, titreme etkisini minimuma indirmek adına lens hareketini kullanıyor. Apple’ın üç arka kameranın tamamında sensor-shift teknolojisine geçip geçmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Kuo, Apple tarafından 2020 sonrasında piyasaya sürülecek iPhone modelleri için de bir yol haritası çiziyor. Tecrübeli analiste göre, sensor-shift görüntü sabitleme teknolojisi 2021’de iki veya üç iPhone’da kullanılabilir. 2022’de ise en az bir iPhone modelinde 5x veya 10x optik zum yapabilen bir periskop lens bulunabilir. Mevcut iPhone modellerinde maksimum 2x optik ve 10x dijital zum imkanı mevcut. Optik zum kapasitesinin yükseltilmesi, lens ile yakınlaştırma yaparken görüntü kalitesinin korunmasına ciddi anlamda katkı yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER