Teknoloji

Apple iPhone kamerasında Google Pixel’in yolundan gidebilir

apple iphoneApple iPhone ailesinde 2016’dan bu yana çift arka kameralı seçeneklere yer veriyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin önümüzdeki dönemde çift kameranın yeteneklerini tek lenste sunan bir yaklaşımı uygulayabileceği konuşuluyor.

Apple’ın daha uygun fiyatlı iPhone modellerinin arka kamerasında veya ön kamerada söz konusu yeni yaklaşıma geçiş yapabileceği söyleniyor. Hâli hazırda tüm iPhone modellerinin önünde tek lensli kamera kurulumları bulunuyor.

Bu iddianın kaynağı ise Apple tarafından gerçekleştirilen bir patent başvurusu. Söz konusu patentte “piksel içi derinlik algılama destekli görüntü sensörü” teknolojisi detaylandırılıyor. Patent dosyasında genellikle teknik ifadeler yer alsa da, Apple’ın sisteminde temel olarak fotoğraf algılayıcılarının iki pikselle çalışmasından bahsediliyor. Böylelikle fotoğraflarda derinlik bilgisi gibi bilgileri yakalamak da mümkün hâle geliyor.

Söz konusu sistem, Google’ın Pixel 2 serisinde kullandığı sistemle benzerlik gösteriyor. Bu teknoloji sayesinde tek lensli kameralarla da Portre modunda bokeh efekti oluşturmanın ve HDR modundan daha etkin biçimde yararlanmanın önü açılıyor.

Ancak bu noktada patentlerin sürekli olarak somut ürünlere dönüşmeyebileceğini unutmamak gerekiyor. Buna ek olarak, Digital Trends sitesi söz konusu patentin 2013’ten bu yana alınan bir dizi patentin devamı olduğunu belirtiyor. Bu da Apple’ın yeni sisteminin bir süre daha telefonlarda kullanılmamasının ihtimal dahilinde olduğunu gösteriyor.

Apple iPhone ailesinin 2018’de çıkacak modellerinde söz konusu sistemin kullanılması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER