Manşetler

Apple’ın geçmişte tasarladığı çok gizli iPhone ve iPad prototipleri ortaya çıktı

Apple’ın piyasada satılan ürünleri son hâllerini alıncaya kadar birçok değişik süreçten geçiyor ve bu değişik ürün süreçlerinin her biri prototip olarak nitelendiriliyor. Bildiğiniz gibi Apple şu sıralar mahkemelerle sıkı fıkı ve bu durum söz konusu prototip bilgilerinin mahkemelerle paylaşılmasını da belirli noktalarda zorunlu kılıyor. The Verge sitesi çeşitli iOS ürünlerine ait prototipleri sızdırmayı başardı.

Sızan fotoğraflar prototip aşamasında kalan çeşitli iPhone ve iPad’leri gösteriyor. iPad fotoğraflarına baktığımızda arkasında destek ayağı barındıran birden fazla prototipin olduğunu görüyoruz. Örneğin 16:9’luk ekrana sahip olduğu görünen bir modelin her iki kenarında geniş kabzaların olduğu dikkat çekiyor. Bir başka ilginç nokta da birçok iPad prototipinin arkasında iPod etiketi barındırması. Prototip fotoğraflarının geçmişinin 2004 yılına kadar uzandığını düşünecek olursak, Apple’ın başlangıçta bu ürünü iPod ailesinden bir birey olacak şekilde adlandırmayı düşündüğünü akıllara getirebiliriz.

iPhone tarafında da ilginç tasarımlar mevcut. Örneğin ön yüz açısından şimdiye kadar çıkmış iPhone modellerini andıran bir prototip sekiz farklı köşesiyle dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra dar, ancak uzun bir iPhone prototipi dikkat çekiyor, bu prototipin N90 olarak adlandırılmış olması dikkat çekici. Çünkü N90’ın iPhone 4’ü nitelendiren bir kod adı olduğuna inanılıyordu. Bu prototip cam ve metal tasarımıyla Apple’ın iPhone için belirlediği tasarım çizgisini yansıtıyor, ancak söylediğimiz gibi dar ve uzun yapısıyla piyasaya çıkan iPhone 4’ten oldukça farklı görünüyor.

Apple’ın iPad ve iPhone prototiplerinde o zamanların popüler cihazları iPod’ların tasarımlarından yola çıkıldığı görülüyor. Bu arada prototiplere yakından bakan, aynı zamanda Apple’ın aldığı patentlerle ilgili de bilgileri olan kişiler hazırlanan taslak ve çizimlerde bu patentlerin etkilerini de görecektir. Farklı iPhone ve iPad prototiplerini detaylı şekilde görmek için aşağıdaki ilgili bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER