Teknoloji

Apple iPhone ile gençlerin gözdesi olmayı sürdürüyor

iphone x

apple iphoneApple iPhone ile gençlerin gözünde Android telefonlara karşı büyük bir üstünlük sağlamış gibi görünüyor. ABD’de Piper Jaffray tarafından gerçekleştirilen “Gençlik Araştırması”, 13-19 yaş arasındaki iPhone sahibi gençlerin oranının yüzde 82 olduğunu gösteriyor.

ABD genelindeki 40 eyalette binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada katılımcıların yaş ortalamasının 16 olduğu belirtildi. Genç nüfusun iPhone kullanmaktan bu denli memnun olması, Cupertino merkezli şirket için geleceğin hâlâ parlak olduğunu gösteriyor.

Piper Jaffray’in düzenli olarak yaptığı araştırmanın geçmiş sonuçlarıyla yapılan karşılaştırma ise işlerin Apple adına daha iyi hâle geldiğini gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz sonbaharda gerçekleştirilen bir önceki araştırmada, iPhone sahibi gençlerin oranı yüzde 78 seviyesindeydi. Bu oranın biraz daha yukarıya çıkması da oldukça muhtemel görünüyor. Zira araştırmaya katılan gençlerin yüzde 84’ü, bir sonraki telefonlarının bir iPhone olacağını söylüyor.

Apple iPhone’a olan ilgi sayesinde Apple Watch için de bir kitle oluşturmuşa benziyor. Araştırmaya katılan Amerikalı gençlerin yüzde 20’si önümüzdeki 6 aylık dönem içinde bir Apple Watch satın almayı istiyor. Apple üst gelir sınıfına mensup gençler arasında da Rolex’in ardından en çok arzulanan ikinci saat markası olma unvanını taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER