Teknoloji

Apple gençler arasındaki popülaritesini koruyor

ios 13

Apple iPhone satışlarında son zamanlarda aradığını bulamıyor gibi görünse de, bu durum iPhone’un çok popüler bir cihaz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Tüm yaş gruplarında popüler olan iPhone’un özellikle gençler arasında ne kadar ilgi gördüğünü Piper Jaffray tarafından yapılan bir araştırma gözler önüne seriyor.

Araştırma kapsamında ABD’de 13-20 yaş arasındaki 8 bin gençle konuşan Piper Jaffray yetkilileri, bu gençlerin yüzde 83’lük kısmının bir iPhone kullandığını belirtti.Katılımcıların yüzde 86’sının bundan sonra da iPhone kullanmaya devam etmeyi ya da bir iPhone almayı planlamaları, Apple’ın gelecek neslin marka sadakatini şimdiden kazandığını gösteriyor.

Aynı araştırma geçtiğimiz yıl yapıldığında katılımcılar arasındaki iPhone sahipliği oranı yüzde 82 seviyesindeydi. iPhone kullanmaya devam etmeyi veya iPhone almayı planlayanların oranı ise yüzde 84 olarak açıklanmıştı.

2018’deki genç kullanıcı sayısı 2017’ye kıyasla artmış olsa da, Apple’ın toplam satış rakamlarının son zamanlarda yükselmediğini belirtmek gerekiyor. Apple Amerikan pazarındaki liderliğini devam ettirirken, genel pazar payı yüzde 47 oranında seyrediyor.

Piper Jaffray’in “Z Nesli” isimli araştırması, gençlerin teknolojik ürün kullanım alışkanlıkları hakkında da çeşitli ipuçları veriyor. Amerikan gençleri arasında geçtiğimiz sonbaharda yüzde 21 olan giyilebilir ürün kullanım oranı, bu yılın mart ayı itibarıyla yüzde 27’ye yükselmiş durumda. Giyilebilir ürün sahibi gençlerin de bir numaralı tercihi Apple olurken, Samsung Apple’ı oldukça geriden takip ediyor. Yaş ortalaması 16.3 olan katılımcıların yüzde 20’si bir Apple Watch sahibi olduğu belirtilirken, planlanan sahiplik oranının yüzde 23’ten yüzde 22’ye gerilediği görülüyor.

Piper Jaffray’in araştırması, Apple iPhone sahipliğinin yanı sıra sosyal ağ kullanımı konusunda da dikkat çekici veriler sağlıyor. Snapchat en favori sosyal ağ olsa da, en çok kullanılan sosyal ağ olarak Instagram öne çıkıyor. Facebook ve Twitter ise her iki alanda da geride kalmayı sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER