Teknoloji

Apple iPhone için sipariş ettiği OLED ekranları nerede değerlendirecek?

apple iphone xs qualcomm

Apple cihazlarının daha fazlasında üst sınıf OLED ekranlar kullanabilir. Ancak şirket bunu canı istediği için yapmayacak. OLED tedarikçisi Samsung Display’den sözleşmesinde yazan miktarda yeterli iPhone ekranı satın alımı yapmadığından dolayı, ceza ödememek için ekran tedariğini başka cihazlara yönlendirecek.

ETnews tarafından verilen bir habere göre, bu karşılık sunma sayesinde Samsung’un OLED ekranları Apple ürünlerinde, daha önce hiç karşılaşmadığımız cihazlarda, örneğin dizüstü bilgisayarlarda ve tabletlerde karşımıza çıkabilir.

Sektörden kaynaklar, Apple ve Samsung’un aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için başvurabilecekleri çözümlerden bir tanesinin bu olduğu söyleniyor. Yani henüz net konuşmak için erken. Ne var ki, bu çözümün mantıklı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Apple, canlı ve net görüntüler üst sınıf ekranlarını iPhone XS ve XS Max’in dikkat çekici özelliklerinden biri olarak sunuyor. Ancak iPhone satışları yavaşlıyor ve şirketin bu ekranları başka alanlarda değerlendirmesi gerekebilir.

OLED ekranlar sadece telefonlarda değil, tabletler ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanılıyor. Ne var ki, Apple henüz bu alanlara girmedi. Örneğin, Samsung Galaxy Tab S tabletler OLED ekranlarıyla bilinir. Lenovo ThinkPad X1 Yoga gibi bazı dizüstü bilgisayarlarda da OLED ekranları görmüştük.

Apple’ın satın alması durumunda bu ekranları Apple cihazlarında ne zaman göreceğimizi henüz bilmiyoruz. Apple’ın hamleleri konusunda sağlam tahminlere sahip analist Ming-Chi Kuo’ya göre, 2021 yılında çıkacağı iddia edilen MacBook Pro’nun gelecek nesil tasarımı ve aynı zamanda iPad, mini-LED ekran teknolojisini kullanacak. Eğer bu doğruysa ve Apple dizüstü bilgisayar ve tablet boyutlarında OLED ekranlar sipariş etmeye kadar verirse, OLED ekranlı MacBook Pro veya iPad daha birkaç yıl sonra çıkacak demektir.

Daha risksiz bir tahmin ise OLED ekranın daha düşük fiyatlı olacak iPhone XR’ın takipçisine gelmesi olacaktır. Buna dair dedikoduları da daha önce Kuo’dan duymuştuk. O telefon, ilk 5G iPhone ile, muhtemelen 2020’de çıkacak. Apple, iPhone XR’ın en çok satan telefonu olduğunu söylüyor. Bu nedenle söz konusu ekranlardan bir tanesini bu popüler ve daha ucuz iPhone’a eklemek hem çok sayıda OLED’i değerlendirme hem de Samsung’u tatmin etme konusunda iyi bir adım olabilir.

İLGİLİ HABERLER