Teknoloji

Apple iPhone için MagSafe özellikli powerbank aygıtı geliştiriyor

apple iphone 12 magsafe powerbank

Apple, MagSafe teknolojisini kullanarak cihazın arkasına mıknatıs kuvveti yardımıyla tutunan, powerbank tarzında yeni bir iPhone şarj aksesuarı geliştiriyor. Bu iddia Bloomberg‘e ait.

Bazı prototiplerin lastikten yapılmış dış yüzeyinin bulunmasına rağmen, şarj aksesuarının daha önce Apple tarafından çıkarılan şarjlı kılıflara benzer şekilde koruyucu kılıf işlevi göreceği düşünülüyor. Yeni şarjlı kılıfla ilgili detayların yanı sıra Bloomberg, iPhone serisinin yakın zamanda ters kablosuz şarj desteğini kazanmasının düşük ihtimale sahip olduğunu da not ediyor.

Pilli şarj aksesuarının en azından bir yıldır geliştirilmekte olduğu düşünülüyor. Ancak iPhone’un yazılımının şarj aksesuarının aşırı ısındığını zannetmesiyle ilgili birtakım geliştirme sorunlarıyla karşılaşıldığı söyleniyor. Bloomberg Apple’ın, 2019 yılında rafa kaldırılan AirPower kablosuz şarj matından sonra şarj aksesuarlarını tanıtmakta ihtiyatlı yaklaştığını hatırlatıyor. Bu aksesuar, 2017 sonbaharında duyurulmuş, ancak son kullanıcılarla buluşamamıştı.

Şarj aksesuarı Apple’ın iPhone 12 MagSafe aksesuar serisine katılan en son üye olacak. Bu aksesuarlar telefonun arkasına, iPhone 12’lerin içine yerleştirilmiş dairesel mıknatısın da yardımıyla sıkıca tutunuyor. Daha önce de bu ürün yelpazesi içinde kablosuz şarj aksesuarı ve cüzdan kılıf çıkarılmıştı. MagSafe’in Apple’ın dizüstü bilgisayarlarına geri döneceği de konuşuluyor. Ancak bu geri dönüş, eskinin hap biçimli tasarımını andıran bir tasarım biçiminde olacak.

Yeni bir şarj aygıtının üzerinde çalışıldığına dair dedikodular, iOS 14.5 beta kodunda rastlanan işaretin ardından yükselmişti. Bloomberg, bu işaretin daha sonra kaldırıldığını dile getiriyor.

Apple’ın yeni bir şarj aksesuarı çıkarmanın yanı sıra, cihazlarına birbirini şarj etme imkanını verme fikriyle de ilgilendiği söyleniyor. Bloomberg, Apple’ın 2019 iPhone serisinde AirPods’un kablosuz olarak şarj edilmesi işlevini planladığını, ancak bu planların bozulduğunu hatırlatıyor. Ne var ki, bu işlevin yakın gelecekte beklenmemesi gerektiğini de dile getiriyor.

Diğer aksesuar üreticileri geleceği konuşulan MagSafe powerbank cihazına benzer işlevler sunan ürünleri çoktan sunmaya başladılar. Alibaba veya Aliexpress altında bu tür cihazlara rastlamak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER