Teknoloji

Apple yeni iPhone reklamında yeniden gizliliğe odaklanıyor

apple iphone

Gizlilik, Apple‘ın eskiden beri önem verdiği konular arasında yer alıyor. Cupertino merkezli şirket, pazarlama çalışmalarında da bu temayı yoğun biçimde işliyor. Apple iPhone için hazırladığı en son reklamda da odak noktasına yine gizliliği yerleştiriyor. Reklam, “Gizlilik. Bu iPhone.” sloganıyla sona eriyor.

“Eğer hayatınızda gizlilik önemliyse, hayatınızın bulunduğu telefonunuz için de önemli olmalı.” diyen Apple, gizlilikle bağlantılı birbirinden farklı senaryoları ekrana taşıyor. Bu senaryolar “Girilmez” yazılarını, restoranlardaki kulak misafirlerinden kaçınan insanları, pencere kilitlerini, perdeleri ve asma kilitleri kapsıyor.

Apple ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2019’un gerçekleştirildiği alanın hemen karşısında da büyük bir reklam panosu kiralamış ve bu panoda “iPhone’unuzda olan iPhone’unuzda kalır” sloganının bulunduğu bir reklam yerleştirmişti. Şirket, bu reklamla yolun hemen karşısında ürünlerini sergileyen Google ve diğer rakiplerine bir taş atmıştı.

Apple iPhone için hazırladığı yeni reklamla kısa süre önce ortaya FaceTime’da ortaya çıkan gizlilik açığının etkisini de kapatmaya çalışıyor gibi görünüyor. Şirket bu sorunu ortadan kaldırırken, imajına düşen gölgeyi kaldırmak için de reklamın gücünden yararlanmayı seçmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER