Ulaşım

Apple iPhone için araba kazalarını algılayacak sistem üzerinde çalışıyor

iphone mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bir trafik kazası geçirip geçirmediğinizi algılayacak ve otomatik olarak acil durum hattını arayacak yeni bir iPhone ve Apple Watch özelliği üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Wall Street Journal‘a göre, mevcut plan dahilinde böyle bir özelliğin gelecek yıl kullanıma sunulması hedefleniyor.

Google’ın Pixel telefonlardaki Kişisel Güvenlik uygulaması; GM’nin OnStar’ı, Subaru’nun Starlink’i ve Fiat Chrysler’in Uconnect’i dahil olmak üzere, modern araçlardaki bağlı araç servislerinin yaptığı gibi, araba kazalarını algıladığında yardım çağırma özelliğini içeriyor. Bugün yollardaki pek çok araba herhangi bir bağlantı özelliği ile donatılmamıştır, bu nedenle bir iPhone’da çarpışma algılama özelliği, cebinde bir tane olduğu veya ön paneline takılı olduğu sürece daha fazla sürücünün bir kazada ihtiyaç duydukları yardımı alabileceği anlamına geliyor.

Otomobillerde güvenli olmayan biçimde akıllı telefon kullanımının artması, CarPlay ve Android Auto gibi entegrasyon sistemlerinin daha fazla otomobilde yer almasını sağladı. Apple’a göre CarPlay, 2020’de çıkan yeni otomobillerin neredeyse yüzde 80’inde bulunuyor. CarPlay’in yanı sıra iPhone’a yeni bir çarpışma algılama özelliği eklemek, Apple’ın söylentilere göre “IronHeart” projesini, HomeKit’in akıllı hoparlörleri ve aydınlatmayı kontrol ettiği şekilde telefonunu araba ayarlarına bağlaması için destekleyebilir. GM’nin yerleşik özelliklerle donattığı OnStar sayesinde getirdiği yıllık 2 milyar dolarlık gelir akışını hedeflemek Apple’ın yapacağı mantıklı bir adım olurdu.

İLGİLİ HABERLER