Teknoloji

Apple 2021’de iPhone’da devrim yapabilir

apple iphone 11 pro max kutu açılımı

Ming-Chi Kuo, Apple ürünleriyle ilgili olarak yaptığı isabetli tahmin ve analizleriyle tanınıyor. Kuo’nun 2021 model iPhone’lar için hazırladığı en yeni bilgi notu ise oldukça dikkat çekici bir detay barındırıyor. Ünlü analiste göre; Apple, 2021 ile birlikte iPhone modellerinde Lightning girişinden vazgeçebilir. Ancak bu vazgeçiş, şirketin USB-C’ye geçiş yapacağı anlamına gelmiyor. Kuo, Apple’ın tamamen kablosuz bir şarj ve eş zamanlama deneyimine yönelebileceğini belirtiyor.

Bunun Apple adına büyük bir değişim olacağı rahatlıkla söylenebilir. Şirket, 2012’de tanıttığı iPhone 5’ten bu yana tüm telefonlarında Lightning girişini tercih ediyor. Modern iPhone’larda veri transferi ve eş zamanlamasında fiziksel bağlantının önemi azalsa da, tamamen kablosuz bir modele geçiş teknoloji sektörünün farklı kollarını ciddi şekilde etkileyebilir. Bunun gerçekleşmesi durumunda hem şarj kablosu hem de kulaklık üreticileri çeşitli sıkıntılarla karşılaşabilir.

Henüz takvimler 2020’yi göstermiş değil. Apple’ın 2020 model iPhone’larıyla tanışmak için daha önümüzde hatırı sayılır bir süre var. Dolayısıyla 2021 hakkında konuşmak için vaktin oldukça erken olduğu söylenebilir. Ancak Kuo’nun Apple’ın planlarını tahmin etme konusudaki mahareti, tecrübeli analistin öngörülerini değerli hâle getiriyor.

Apple 2020’de iPhone seçeneklerini artıracak

Kuo’nun bilgi notunda, 2020 model iPhone’lar ile ilgili yeni detaylar barındırıyor. Ünlü analiste göre, Cupertino merkezli şirket gelecek yıl beş yeni iPhone çıkaracak. Bunlardan ilki, uzun süredir beklenen iPhone SE 2 olacak. Tasarım bakımından iPhone 8 ile aynı yerde duracak olan telefonda 4.7 inç büyüklüğünde bir LCD ekran yer alacak.

Sonbahar kadrosunda ise işler biraz daha karışık hâle gelecek gibi görünüyor. Kuo’ya göre, şirket sonbaharda tamamı OLED ekranlı ve 5G desteğine sahip dört yeni iPhone çıkaracak. Bunlardan ikisinde, tıpkı bu yıl olduğu gibi, gelişmiş bir üçlü kamera sistemi bulunacak. Söz konusu modellerin 6.1 ve 6.7 inç ekranlara sahip olacağı belirtiliyor. Bu iki cihazın iPhone 11 Pro ve Pro Max modellerinin takipçisi olma ihtimali yüksek görünüyor.

Apple’ın kadrosunda iPhone 11’in takipçiliğini yapacak çift arka kameralı bir model de bulunacak. Ancak Kuo, şirketin bu sefer söz konusu model için de iki ekran seçeneği sunacağını belirtiyor. Bunlardan birinde mevcut iPhone 11 gibi 6.1 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak. Diğeri ise 5.4 inçlik bir ekranla gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER