Teknoloji

Apple polislerin iPhone’ların güvenliğini aşmasını engelleyecek

apple

apple iphoneGüvenlik araştırmacıları, bundan bir süre önce Apple’ın yeni iOS güncellemeleriyle birlikte kolluk kuvvetlerinin iPhone’ların güvenliğini aşmak için kullandıkları araçları etkisiz hâle getirebileceğini belirtmişti. Söz konusu öngörü doğru çıktı. Apple iPhone güvenliğinin aşılması için yararlanılan araçların iOS 11.4.1 ve iOS 12 ile birlikte engelleneceğini doğruladı.

Apple, iOS 11.4.1 ve iOS 12 ile birlikte telefonun kilidi son 1 saat boyunca açılmadığı takdirde USB girişi üzerinden veri aktarımını kesecek. Böylelikle GrayShift ve Cellbrite gibi şirketler tarafından kullanılan cihaz kilidi açma cihazlarının işlerliği önemli ölçüde engellenecek.

Bu çalışmanın polise karşı bir meydan okuma olmadığını vurgulayan Apple, asıl amacının kural ve kanun tanımayan sahtekarları ve casusları engellemeye çalıştığını belirtti.

Şirket tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Apple’da tasarladığımız her şeyin merkezine müşterilerimizi koyuyoruz. Tüm Apple ürünlerindeki güvenlik önlemlerini sürekli olarak güçlendirerek müşterilerimize kendilerini saldırganlara, kimlik hırsızlarına ve kişisel verilerini ele geçirmeye çalışanlara karşı korumalarında yardımcı oluyoruz. Kolluk kuvvetlerine saygımız büyük ve yeni güvenlik önlemlerimizi işlerini yapmaya çalışan kişileri engelleyecek şekilde tasarlamıyoruz.”

Apple iPhone güvenliğini aşmayı zorlaştırarak zamanında kendisinden güvenliği gevşetmesini isteyen kolluk kuvvetlerini biraz daha öfkelendirecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER