Manşetler

Apple’dan iPhone için gizliliği ön plana çıkaran yeni TV reklamı [Video]

iphone gizlilik reklam

Apple’ın iOS 14.5 ile birlikte getirdiği yeni Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliği, anlaşılması zor bir kavram gibi görünmüyor. İlk tahminler, ABD’deki kullanıcıların yüzde 96’sının telefonlarında yüklü olan uygulamalar için “Hayır, beni internette izleyemezsin” seçimi yaptığını gösteriyor. Şimdiyse Apple, yayınladığı en son iPhone reklamıyla bu özelliği iPhone için bir cazibe unsuru hâline getiriyor. Aynı zamanda Apple’ı güvenebileceğiniz tek teknoloji şirketi olarak konumlandırıyor. “Tracked”, yani “Takip Edildi” başlıklı reklam Apple’ın engel olmak istediği durumu somut biçimde ortaya koyuyor.

Yukarıda izleyebileceğiniz reklamda, uygulamaların açılışlarında görmeye başladığınız reklam izleyici onay sayfalarında istenen onayı vermeyerek, etrafınızdaki meraklı gözlerden nasıl kurtulabileceğiniz başarılı şekilde gösteriliyor. Tek bir tıklatmayla tüm izleyici gözler ortadan birer birer kayboluyor.

Facebook Apple’ın bu uygulamasına karşı çıkıyor

Facebook gibi bazı çevreler, Apple ve diğer bazı şirketlerin attıkları bu adımların interneti daha pahalı hale getireceğini ve potansiyel olarak küçük işletmelere zarar vereceğini iddia ediyor. Hatta sizi bu konuda uyarmak için uygulamalarını güncelliyor, izlemeyi devre dışı bıraktığınız takdirde reklamların daha az alakalı olabileceği fikrini öne çıkarıyor. Ancak bu, günümüzde var olan gizlilik endişelerine kıyasla daha zor alıcı bulabilecek bir söylem. Ve Apple’ın kullanıcıların kendi adlarına seçim yapmaları gerektiği fikrininin karşısında durmak da kolay görünmüyor. Bu arada şirket geçen yılın sonlarına doğru her bir uygulamanın kişisel bilgileri nasıl kullandığını App Store’daki uygulama detay sayfalarında listelemeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER