Teknoloji

Apple iPhone gençler arasında en popüler telefon

ios 9.3.2

apple iphone

Araştırma şirketi Piper Jaffray, her yıl iki kez ABD’deki gençlerin nabzını tutma amacıyla araştırmalar düzenliyor. Böylelikle şirketin gençler arasındaki popüler eğilimleri görmesi kolaylaşıyor. Yaş ortalaması 16.5 olan 6 bin 500 gencin katıldığı bir araştırma gerçekleştiren Pipper Jaffray, akıllı telefon konusunda gençlerin tercihinin Apple iPhone olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılanlardan yüzde 69’u telefon tercihlerinin iPhone olduğunu söyledi. Altı ay önce yapılan araştırmada bu oran yüzde 68 seviyesindeydi.

Araştırma, yeni telefonunun arkasında Apple logosu görmeyi isteyen gençlerin sayısının da arttığını gösteriyor. Altı ay önce bir sonraki telefonunun iPhone olmasını isteyenlerin oranı yüzde 74’tü. Yeni araştırmada bu oran yüzde 75’e çıkıyor. Gençlerin yüzde 19’u ise yeni telefonlarının Android işletim sistemli olmasını tercih ediyor.

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 48’inde Apple iPad tablet bulunuyor. Altı ay önceki araştırmada bu oran yüzde 50 çıkmıştı. Gençlerin yüzde 16’sı ise iPad mini sahibi. Altı ay önceye kıyasla iPad mini sahipliğinde yüzde 1’lik bir artış gözüküyor.

Gençlerin yarısı yeni tabletlerinin bir iPad olmasını istediklerini belirtirken, yüzde 13’lük bir kısım tercihini iPad mini’den yana koyuyor. Android tablet tercih edenlerin oranı yüzde 14 olurken, Windows tablet isteyenlerin oranı yüzde 19’u buluyor. Altı ay önce gerçekleştirilen araştırmada Windows tablet isteyenlerin oranının yüzde 23 olması ise geçen süre içinde Surface etkisinin biraz olsun ortadan kaybolduğunu gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER