Teknoloji

Apple iPhone ile etkileyici fotoğraflar çekmenin püf noktalarını anlatan videolar yayınladı

apple iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphoneApple iPhone sahiplerinin daha iyi kareler yakalayabilmelerine yardımcı olmak için bugüne kadar uygulamadığı, farklı bir yaklaşımı deniyor. iPhone’larının kamera yeteneklerini anlatmak için genellikle reklamları tercih eden Cupertino merkezli şirket, bu sefer kameranın doğru kullanımı için püf noktalarını paylaşan kısa videolar yayınladı.

Ortalama 40 saniye uzunluğundaki videolar, temelden fazla uzaklaşmadan portre modu ya da panorama çekimi gibi özelliklere odaklanıyor. Videolarda izleyicilere fotoğrafçılıkla ilgili genel ipuçları da veriliyor. Örneğin, düşük ışıkta nasıl iyi fotoğraf çekilebileceğine dair bilgilere Apple’ın videoları sayesinde ulaşılabiliyor. Fotoğrafçılık konusunda uzmanlaşmış kullanıcılar için Apple’ın videoları pek bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak düşük ışıkta iyi fotoğraflar çekmekte zorlanan pek çok iPhone kullanıcısı olduğunu düşününce Apple’ın girişimi biraz daha anlam kazanıyor.

Apple’ın hazırladığı videoların tamamının dikey olması da ayrıca dikkat çekiyor. Şirket böylelikle videoların telefonda izlenmesi için hazırlandığı mesajını da vermiş oluyor. Fonda duyulan elektronik müzik ritimleri, basit metin ve grafikler de Apple’ın daha önce denemediği şeyler olmaları nedeniyle dikkat çekiyor.

Hazırlanan videolara Apple’ın internet sitesinde oluşturulan özel bir bölüm üzerinden de erişilebiliyor.

Apple iPhone kamerasını reklamlarda ön plana çıkarmayı tercih ediyordu

Apple uzun yıllar boyunca reklamlarında iPhone kamerasını ön plana çıkarmayı tercih etmişti. Ancak son birkaç yılda rakiplerinin iPhone’un kamera yetenekleriyle aralarındaki farkı kapatması, Cupertino merkezli şirketi farklı yaklaşımları denemeye itmiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER