Teknoloji

Apple, iPhone’unuzu evcil hayvan kamerasına dönüştürmeyi planlıyor

iphone evcil hayvan kamerası

Bilim kurgu filmlerine özgü bir teknolojiyi gerçeğe dönüştürme yolunda büyük bir adım atan Apple, iPhone’unuzu evcil hayvanınızı otomatik olarak takip edebilen bir kamera haline getirecek yeni bir çerçeve üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji, siz evde olmadığınızda bile evcil hayvanınızın etkinliklerini izlemenizi sağlayacak.

Apple’ın bu yeni çerçevesi, DockKit olarak adlandırılan bir yazılım ve telefonunuzu hareket ettirebilen motorlu bir standın birleşimiyle çalışacak. Bu, evcil hayvanınızın evin çevresindeki hareketlerini otomatik olarak takip etmeye ve kaydetmeye olanak sağlayacak.

Bu yeni geliştirme çerçevesi, Animal Body Pose API adı verilen bir özelliği de içeriyor. Bu, evcil hayvanınızın duruşunu belirleyebilen ve onları telefonunuzun kamerasıyla takip edebilen bir ara yüz. Öyle ki, evcil hayvanınızın oturduğunu, ayakta olduğunu veya yiyecek istediğini bile algılayabilecek.

iphone evcil hayvan kamerası

Apple, bu özelliğin henüz resmi bir iOS 17 özelliği olmadığını belirtiyor. Ancak, bu teknoloji geliştiricilere açıldığında, kendi iPhone destekli evcil hayvan kameralarını oluşturmak ve başlatmak için ihtiyaç duydukları araçları elde edebilecekler. Apple, bu konuda daha fazla ayrıntıyı WWDC 2023 kapsamında sunmayı planlıyor.

iPhone sahipleri için heyecan verici olan, bu yeni özelliğin Apple’ın ekosistemi içine doğrudan dahil edilmesi sayesinde, kullanmak için başka bir uygulamayı indirmeye ihtiyaç duymayabileceğinizdir. Ayrıca, iPhone’unuz şarj olurken ve yan yatırılmışken onu akıllı ev benzeri bir ekran haline getiren StandBy adlı yeni bir özellik de geliyor.

İLGİLİ HABERLER