Teknoloji

Apple’dan iPhone için önemli stok uyarısı

apple iphone

Apple, mağazalarının teknik destek bölümünde görevli personelini yedek iPhone stoklarında önümüzdeki birkaç hafta sıkıntı yaşanabileceği konusunda uyardı. Cupertino merkezli şirketin bu uyarıyı yapmasının sebebi ise tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını.

Bloomberg’in haberinde, Apple’ın uyarısının koronavirüs salgınının ve teknoloji dünyasında yarattığı etkilerin ilk somut göstergelerinden biri olduğu belirtiliyor. Yine Bloomberg imzalı başka bir haberde ise Apple’ın iPhone 11 ve iPad Pro arzında sıkıntı yaşadığı bilgisi yer alıyor.

Apple kısa süre önce koronavirüs salgını nedeniyle 2020 mali yılının ikinci çeyreği için kendisine koyduğu gelir hedefine ulaşamayabileceğini açıklamıştı. Şirketin CEO’su Tim Cook da dünya genelindeki iPhone arzının da geçici bir süre için kısıtlı hâle gelebileceğini belirtmişti. Ancak o dönemde koronavirüsün asıl etkisinin yeni ürünler üzerinde olacağı düşünülüyordu.

iPhone’u ciddi şekilde hasar gören ve değiştirilmesi gereken kişiler, Apple mağazaları üzerinden hızlı şekilde değişiklik işlemini gerçekleştirebiliyor. Ancak değiştirme ürünlerinin arzındaki sıkıntı nedeniyle önümüzdeki dönemde bu sürenin iki ila dört hafta arasında değişebileceği belirtiliyor. Bloomberg’in haberine göre, stok sıkıntıları Apple mağazalarında yapılan küçük tamir işlemlerini de etkiliyor. Gerekli parçaların bulunamaması nedeniyle küçük tamirlerin de aksadığı söyleniyor.

Yine de, bu durum iPhone’u çalışmayanların çaresiz kaldığı anlamına gelmiyor. Bloomberg’in haberinde Apple’ın müşterilerine yeni iPhone’larını posta yoluyla ulaştırma veya geçici olarak ücretsiz iPhone kiralama gibi imkanlar sunulmasını onayladığı belirtiliyor.

Apple iPhone stokları konusunda sıkıntı yaşasa da, Çin’de koronavirüs nedeniyle kapanan mağazalarının büyük kısmını yeniden açmış durumda. Bu da şirketin operasyonunun diğer halkalarının da yakında normale dönebileceği anlamına geliyor. Apple’ın sıkıtının maksimum dört hafta süreceğini öngörmesi, şirketin yedek iPhone stoklarını doldurmak için harekete geçtiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER