Teknoloji

Apple iPhone çentiğinin boyutunu 2019’da değiştirebilir

iphone x apple ekran

Apple iPhone X ile birlikte iki yıl boyunca kullanabileceği ayrıntılı ürün şablonları hazırlamıştı. Şirketin 2019’da bazı büyük değişiklikler yapması ve ekran üzerindeki çentiğinin boyutunu hatırı sayılır ölçüde küçültmesi bekleniyor.

Ünlü duyumcu Ben Geskin, iPhone Xs ve iPhone Xs Max‘in çıkışından birkaç gün önce Apple’ın önümüzdeki yıl piyasaya süreceği iPhone modellerinde de 5.8 ve 6.5 inç ekran boyutlarını kullanabileceğini belirtmişti. Ancak ekran çentiğinin küçülmesiyle birlikte kullanıcılara sunulan ekran alanının büyümesi muhtemel görünüyor. Buna ek olarak, Geskin tarafından paylaşılan taslak görüntüler de muhtemel tasarım konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Geskin tarafından paylaşılan görsellerin Apple’ın planlarını ne ölçüde yansıttığı bilinmiyor. Ancak paylaşılan görsellerde çentiğin fazlasıyla küçülmüş olması dikkat çekiyor. Çentiğin neredeyse yarı yarıya küçülmüş olması nedeniyle Apple’ın True Depth kamera sistemini yerleştirmek için ciddi bir mesai harcayabileceği düşünülüyor.

Apple kısa vadede ekran üzerine çentik yerleştirmekten vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Bu nedenle şirketin en azından çentiğin boyutunu küçültmesi sevindirici bir hamle olarak değerlendirilebilir. Yine de, çentiğin son zamanlarda bazı Android cihazlarda görülen gözyaşı damlası formatı kadar küçük olmayacağı düşünülüyor.

Apple iPhone ailesinin en yeni üyeleri iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR‘yi geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. iPhone Xs ve iPhone Xs Max, bugün itibarıyla belli ülkelerde raflardaki yerini alıyor.

İLGİLİ HABERLER