Manşetler

Tim Cook: Daha büyük ekranlı iPhone çok fazla ödün gerektiriyor

Apple’ın açıkladığı ikinci mali çeyrek rakamlarının ardından düzenlenen telekonferansta CEO Tim Cook’a Apple’ın 5 inç ekranlı bir iPhone çıkarmayı düşünüp düşünmediği de soruldu. Bu soru ve cevabı, sadece Apple’ın daha büyük ekranlı bir iPhone fikrini değerlendirdiği şeklinde çıkan haberlerin bulunması açısından değil, iPhone’un en büyük rakiplerinin hepsinin çok daha büyük ekranlara sahip olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.

tumblr-iphone-120313 (580 x 387)

Cook, soruya cevap vermeye mevcut iPhone 5’in ekranını överek başladı, iPhone 5’in sektördeki en iyi ekrana sahip olduğunun altını çizdi. Daha sonra akıllı telefon ekranının hangi ödünleri verebileceği noktasında kısa bir bilgilendirme yaptı, bu ödünlerin içine çözünürlük, renk kalitesi, parlaklık, yansıtma, ekran dayanıklılığı, güç tüketimi, taşınabilirlik, uygulamalarla uyumluluk gibi unsurların da girdiğini vurguladı.

Tim Cook daha büyük ekranlı bir iPhone ihtimalini bertaraf etmedi, ancak bu ödünlerin varolduğu bir ortamda daha büyük ekranlı bir iPhone çıkarmayacaklarını kaydetti. Herhalde Apple için listedeki en önemli ödün uygulamalarla uyumluluk olmalı. Apple son olarak yazılımcılara uygulamalarının yeni versiyonlarının iPhone 5 ile uyumlu olması şartını getirmişti. Yeni bir ekran genellikle yeni bir çözünürlük ve sonuç olarak yazılımcılar için yeni bir iş demek.

Bu arada Tim Cook büyük ekranlı diğer cihazlara da bir taş attı ve rakiplerinin daha büyük ekranlı cihazlar için birçok ödün verdiklerini kaydetti. Ancak ilginçtir ki, bu ödünler arasında tek elle kullanım kolaylığından bahsetmedi. Daha çok daha önce sıraladığı maddeler üzerinden bir durum değerlendirmesi yaptı.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER