Teknoloji

Apple 2019’da yeni iPhone’ların fiyatlarını artırmayabilir

apple iphone 2019 model
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPhone satışlarını yeniden artırmak için çeşitli adımlar atıyor ve bunlara yenilerini eklemeye de hazırlanıyor. iPhone satışları geçtiğimiz çeyrekte de yüksek olsa da, şirketin ilk öngörülerini karşılayamamıştı. Bu durumu düzeltmek için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerde iPhone fiyatlarını indirmeyi planlayan Cupertino merkezli şirket, 2019 model iPhone’lara yönelik stratejisini de mevcut tablo çerçevesinde hazırlanıyor gibi görünüyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber, Apple’ın stratejisi konusunda biraz daha net bir fikir edinmeyi sağlıyor. Haberde Apple yöneticilerinin geçtiğimiz aralık ayında iPhone’a yönelik talepler konusunda endişeye düştüğü ve perakende ekibinden satışları artırmak için daha önce görülmemiş yöntemler bulmalarını istediği belirtiliyor. Bu doğrultuda sahadaki satış elemanlarından yeni iPhone’lara geçişi teşvik etmesini isteyen Apple, çevrimiçi mağazasında da takas seçeneklerini öne çıkarmaya başlamış. Bu noktada takas seçeneklerinin her ülkede bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Apple’ın iPhone satışlarını artırmak adına 2019 model iPhone’ları da daha uygun fiyatlarla sunması da beklentiler arasında yer alıyor. Ancak Droid Shout sitesinde yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket daha gelişmiş özellikler sunacak yeni modeller için bir fiyat indirimi planlamıyor. Apple’ın daha gelişmiş işlemci ve kameralar taşıyan 2019 model telefonlarını, 2018’dekilerle aynı fiyatlar karşılığında satmasının daha yüksek bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

Buna göre, iPhone XR’ın takipçisi ABD’de 749 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. iPhone 11 içinse en az 999 dolar ödemek gerekecek. iPhone 11’in “büyük” versiyonunun fiyat etiketinde ise 1099 dolardan başlayan rakamlar yazacak. Haberin merkezinde ABD’deki fiyatların olduğunu bir kez daha vurgulamakta fayda var.

Apple iPhone ailesinin yeni üyelerini büyük ihtimalle, her yıl olduğu gibi, eylül ayında tanıtacak.

İLGİLİ HABERLER