Teknoloji

Apple iPhone sahibi olmayı kolaylaştıracak abonelik servisini bu yıl duyurabilir

apple iphone 14 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPhone 14 serisini geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkarmıştı. Yeni iPhone’lar için ön sipariş süreci de bazı ülkelerde yine geçtiğimiz hafta itibarıyla başlatmıştı. iPhone 14’lerin tanıtıldığı etkinlikte Apple’ın cihaz aboneliği servisini duyurması bekleniyordu. Ancak şirketten bu konuda bir duyuru gelmemişti.

Bu servis ile kullanıcıların iPhone ve iPad gibi cihazlara doğrudan satın almak yerine abonelik ücretiyle sahip olabilmesi planlanıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Cupertino merkezli şirket söz konusu servisi bu yıl bitmeden faaliyete geçirebilir.

Apple’ın yeni servisinin Apple One ve AppleCare gibi servislerle birleştirilebileceği belirtiliyor. Hâlihazırda bu iki servis birbirlerinden bağımsız olarak faaliyet gösteriyor. Ancak yurt dışında iPhone Yükseltme Programı aracılığıyla iPhone satın alanlar AppleCare’den yararlanabiliyor.

Gurman’ın verdiği bilgiye göre, Cupertinmo merkezli şirketin yeni servisi şu şekilde işleyecek: “Apple’ın yeni programı cihaz ücretinin 12 veya 24 taksit karşılığında ödenmesinden farklı bir seçenek sunacak. Kullanıcılar yine seçtikleri cihaz karşılığında bir aylık ücret ödeyecek.

Şirket yeni programında kullanıcılarına yeni bir cihaz çıktığında değişiklik yapma imkanı sunacak. Apple her yıl iPhone, iPad ve Apple Watch gibi mobil cihazlarını yeniliyor.

Apple hâlâ Apple One ile paket hâlinde sunabileceği cihaz aboneliği servisi üstünde çalışıyor. Bu servisin testleri aktif şekilde yürütülüyor. Bu servisin 2022 bitmeden veya 2023’te faaliyete geçmesini bekliyorum.”

Gurman’a göre, Apple iPhone 14 etkinliğinde bu servisin duyurusunu “çıkış günü karmaşasını azaltmak” amacıyla yapmadı. Çünkü bu yeni servis de iPhone sahibi olmak için yepyeni bir yol sunacak. Şirketin bu servisin duyurusunu ekim ayındaki etkinliğinde yapabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER