Teknoloji

Apple iPhone 8 için çarkları döndürmeye başlamış olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphone 8Apple iPhone 8’i büyük ihtimalle önümüzdeki ay gerçekleştireceği etkinlikte tanıtacak. Ancak Cupertino merkezli şirketin iPhone 8’i tanıtımdan hemen sonra satışa sunamayacağına dair iddialar da bir süredir etrafta dolaşıyor. Analistlerin öngörüleri de bu iddiaların biraz daha ciddiye alınmasına neden olmuştu.

iPhone 8 stoklarının ilk etapta sınırlı olması hâlâ ihtimaller dahilinde yer alıyor. Ancak gelen son haberler, telefonun eylül ayında piyasaya sürülmeme ihtimalini oldukça aşağıya çekiyor. “OnLeaks” rumuzuyla tanınan ünlü duyumcu Steve Hemmerstoffer’in paylaştığı bilgiler de iPhone 8’in eylülde raflarda olabileceğini gösteriyor.

Apple’ın cihazın üretimine başladığını belirten Hemmerstoffer, şirketin iPhone 8 için planlanan takvime uyduğunu ifade etti. Hemmerstoffer üretimin başlamasıyla birlikte iPhone 8 ile ilgili sızıntıların artmasının da muhtemel olduğunu sözlerine ekledi.

Apple iPhone 8 takviminde bir gecikme olmadığını işaret etmişti

Hemmerstoffer’in açıklamalarına somut bir kaynak belirtmediği için şüpheyle yaklaşanlar olabilir. Ancak Apple da geçtiğimiz gün açıkladığı çeyrek sonuçlarında yeni iPhone’un planlanan zamanda satışa sunulacağının işaretini vermişti. Şirketin önümüzdeki çeyrek için belirlediği yüzde 12’lik büyüme hedefi, Apple’ın iPhone 8’in çıkışını geciktirmeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER