Teknoloji

Apple iPhone 8 için lojik devre kartı değişim programı başlattı

iphone 8Apple iPhone 8 için ücretsiz tamir programı başlattığını duyurdu. Şirket, üretimden kaynaklanan bir sorun nedeniyle çok küçük yüzdeli cihazın lojik devre kartının değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Lojik devre kartı bir bilgi işlem cihazının temel baskılı devre kartını teşkil ediyor. Bünyesinde CPU, cihaz belleği ve diğer entegre bileşenleri barındırıyor.

Apple, hatalı lojik devre kartlarının rastgele yeniden başlatmalara, ekran donmalarına ve iPhone 8‘in düzgün biçimde başlatılmasına engel olan hatalı açılış başlatmalarına neden olduğunu söylüyor.

Kusur iPhone X veya iPhone 8 Plus’ı etkilemiyor. Apple, etkilenen ürünlerin Eylül 2017 ve Mart 2018 tarihleri arasında ABD, Avustralya, Çin, Hong Kong, Hindistan, Macau, Yeni Zelanda gibi pazarlarda satıldığını kaydetti.

Türkiye’de satılan iPhone 8‘ler sözü edilen sorundan etkilenmiyor gibi görünüyor. Yine de, cihazınızı yukarıdaki ülkelerden bir tanesinden satın aldıysanız, iPhone’unuzun seri numarasını Apple’ın tamir sayfasında girerek cihazınızın program dahilinde olup olmadığını görebilirsiniz.

Apple’ın başlattığı iPhone 8 tamir programı, cihazın ilk satışa çıktığı Eylül 2017’yi takip eden üç yılı kapsıyor. Yurt dışından satın aldığınız iPhone 8’de bu tarz bir soruna rastladıysanız, programdan yararlanıp yararlanmayacağınızı öğrenmek için Apple Destek birimiyle irtibata geçmeniz yararınıza olacaktır.

Eğer cihazınız tamir programına kabul edilirse, iPhone 8‘in iCloud veya iTunes aracılığıyla yedeğini almayı unutmayın. Apple, lojik devre kartı değiştirilmeden önce kırık veya çatlak cam gibi donanım sorunlarının da giderilmesini tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER