Manşetler

Apple iPhone 8 etkinliği 12 Eylül’de düzenlenecek

apple iphone 8 etkinlik 12 eylülApple 12 Eylül’de gerçekleştireceği büyük etkinliği için davetiyeleri gönderdi. Bu etkinlikte gelecek nesil iPhone’un ortaya çıkması bekleniyor. Aynı zamanda Apple Watch, Apple TV ve iOS yazılımıyla ilgili son yeniliklerin de paylaşılacağı tahmin ediliyor.

Çoğunluk Apple’ın bu etkinlikte üç yeni iPhone tanıtacağı noktasında hemfikir. Bu telefonlardan bir tanesi kenardan kenara uzanan OLED ekranlı, üç boyutlu yüz tarama yapan kameralı, iPhone 8 adıyla anılan cihaz olacak. Diğer iki cihazın ise mevcut iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin kablosuz şarj destekli güncellenmiş versiyonları olacağı düşünülüyor.

Ayrıca Apple’ın yeni bir 4K Apple TV cihazı üzerinde çalıştığı dedikoduları da ortalıkta dolaşıyor. Buna ek olarak LTE bağlantı destekli Apple Watch çeşidinin de duyurulabileceği düşünülüyor.

Her zaman olduğu gibi, Apple’ın bu etkinlikte iPhone ve Mac yazılımlarının final versiyonlarının çıkış tarihini duyuracaktır. Apple iOS 11 ve macOS High Sierra yazılımlarını ilk kez haziran ayında düzenlediği geleneksel geliştirici etkinliğinde duyurmuştu. O zamandan bu yana çıkan beta sürümleriyle yazılımlar son kullanıcılarla buluşmaya hazır hâle getiriliyor.

12 Eylül iPhone etkinliği davetiyesi ipucu bakımından pek zengin görünmüyor. Sadece “Mekanımızda buluşalım” şeklinde Türkçe’ye çevirebileceğimiz bir ibare yer alıyor. Böylelikle Apple’ın yeni açılan Apple Park yerleşkesine atıfta bulunuluyor. Etkinlik bu yerleşke içindeki Steve Jobs Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

12 Eylül akşamı Türkiye saatiyle 8’de başlayacak etkinliğin detayları en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER