Teknoloji

Apple iPhone 8 için 10’dan fazla farklı prototip hazırladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphone 8iPhone 8 henüz ufukta bile görünmüş değil. Ancak cihaz için dedikodu kazanı uzun süredir kaynıyor. Bu kazanın altına en son odun atan ise The Wall Street Journal oldu. Gazetede yer alan habere göre, Apple iPhone 8 için 10 farklı prototip hazırladı. Bu prototiplerden birinde kavisli OLED ekranın bulunduğu söyleniyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple bileşen tedarikçilerinden ince OLED panellerinin üretimini artırmalarını ve Samsung’unkinden daha yüksek çözünürlüklü ekranlar geliştirmelerini istedi. Örneğin, Samsung Galaxy S7 edge’de 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü kavisli ekran bulunuyor. Apple’ın bu çözünürlüğün üstüne çıkma arzusu kulağa epey çılgınca geliyor.

Bu kavisli ekranlardan bazılarının Samsung Display tarafından üretilmiş olabileceği söyleniyor. Samsung, Apple’ın en önemli bileşen tedarikçilerinden biri olduğu için bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. Güney Koreli şirket, hali hazırda iPhone 7’de kullanılan belleklerin de üretimini gerçekleştirmişti.

Kavisli ekranlı model, Apple’ın iPhone 8 için hazırladığı 10’dan fazla prototipin sadece biri. Cupertino merkezli şirketin kavisli ekran konusundaki kararı henüz netleşmişe benzemiyor. Ancak kavisli ekranlı iPhone 8’in teknoloji dünyasında heyecan uyandıracağını söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Apple iPhone 8 kavisli ekran sebebiyle selefinden daha yüksek bir fiyat etiketi taşıyabilir

Kavisli OLED ekran tercihi, iPhone 8’i seleflerinden daha pahalı satılan bir cihaza dönüştürebilir. Kavisi OLED panellerinin standart IPS LCD panellerine kıyasla daha pahalı olması bile böyle bir öngörüde bulunmak için yeterli oluyor. Bugüne kadar çıkan dedikodular ışığında 5.5 inç iPhone’un kavisli versiyonunun üretilmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER