Manşetler

Apple iPhone 7 üretiminde kapasiteyi şimdiden artırdı

iphone 7

apple iphone 7Apple iPhone 7, yarın gerçekleştirilecek etkinlikte gün yüzüne çıkacak. Görünen o ki, Cupertino merkezli şirket yeni nesil iPhone’unun büyük başarıya ulaşacağı konusunda oldukça iddialı. Gelen haberlere göre, Apple telefonun üretimi için gereken bileşenlerin siparişlerini şimdiden yüzde 10 oranında artırdı.

Talepteki bu artışın kesin nedeni konusunda bir şey söylemek şu an için mümkün değil. Ancak bunun geçtiğimiz yıl satışa sunulan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın çıkış dönemlerindeki orta karar satış performanslarıyla ilgili olduğu söylenebilir.

Apple’ın sonunda “s” olmayan iPhone modellerinin “s” etiketli modellere kıyasla daha fazla heyecan yarattığı biliniyor. Apple, 2010’dan bu yana söz konusu durumu deneyimliyor. Dolayısıyla şirketin gelebilecek taleplere karşı işini sağlama almasına ve bileşen stoğunu genişletmesine şaşırmamak gerekiyor.

Cupertino merkezli şirketin üretim kapasitesini yükseltme kararının altında daha somut bir neden olabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Samsung yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note 7’yi ağustosun başında tanıtmış ve yine aynı ay içinde piyasaya sürmüştü. Ancak batarya ünitesindeki problem nedeniyle akıllı telefon, geçtiğimiz hafta tüm dünyada geri çağırılmıştı.

ABD’de Galaxy Note 7 satışı gerçekleştiren T-Mobile ve Amazon gibi şirketler, dileyen müşterilerine ürün değişimi yerine tamamen para iadesi yapacaklarını açıklamıştı. Apple’ın üretimi artırma kararı almasında, Galaxy Note 7 ile hayal kırıklığı yaşayanları yakalama isteğinin rol oynadığı düşünülüyor. Cupertino merkezli şirket, Note 7 yerine başka bir cihaza yöneleceklerinin ilk tercihinin iPhone 7 olacağına inanmış gibi gözüküyor.

Apple iPhone 7 için Galaxy Note 7 ile takas kampanyaları da sunabilir

Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte Galaxy Note 7 kullanıcılarını merkeze alan takas kampanyaları sunması da şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER