Teknoloji

Apple iPhone 7’deki “Servis Yok” hatası için ücretsiz çözüm sunuyor

iphone 7 plus
iPhone 7 Plus

Apple, sınırlı sayıdaki iPhone 7 cihazında, telefonun bir hücresel şebekeye bağlanmasına engel olan, bunun yerine durum çubuğunda “Servis Yok” yazısının görünmesine neden olan hata görüldüğünü doğruladı.

Söz konusu hatanın iPhone Uçuş Modundan çıktıktan sonra gerçekleştiği, cihazın şebekeye bağlanamadığı söyleniyor. Apple, bu problemin ana lojik devre kartındaki bir bozuk bir bileşenden kaynaklandığını, etkilenen müşteriler için de ücretsiz tamir imkanı sunacağını söyledi.

Ne var ki, bazı kısıtlamalar bulunuyor. Apple’ın belirttiğine göre, etkilenen cihazların, müşterilerin satın aldıkları bölgeye göre belirlenen belirli bir model numarasına sahip olması gerekiyor. Şirket, bu cihazların Eylül 2016 ile Şubat 2018 arasında üretildiğini; Çin, Hong Kong, Japonya, Makao ve ABD’de satıldığını söylüyor.

apple iphone servis yokAyrıca Apple, müşterinin sorundan etkilenen iPhone’u satın aldığı ülkede veya bölgede tamir ettirmesi gerektiğini vurguluyor. Buna ek olarak, eğer cihazın çatlamış ekran gibi bu sorunla ilgisiz başka kusurları varsa, ücretsiz Servis Yok onarımından önce bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Son olarak, bu programa uyan iPhone’ların en fazla iki yıl önce satın alınmış olması gerekiyor. Eğer müşteri iPhone’unu para verip tamir ettirmişse, tamir ücretini geri isteme hakkı da bulunuyor.

Sorun Türkiye’de satılmış olan iPhone 7’leri kapsamıyor. Ancak ABD’den bir iPhone 7 satın aldıysanız ve bu sorunu yaşıyorsanız, çözüm için ABD yolunu tutmanız gerekiyor gibi görünüyor.

Apple geçtiğimiz haftalarda eski model iPhone’larda indirimli fiyattan garanti kapsamı dışında pil değişimi sunmaya başlayacağını da açıklamıştı. Şirketin, iPhone’ların performansını, pil ömrünü uzatmak amacıyla değiştirdiğinin ortaya çıkmasının ardından böyle bir karar alınmıştı.

İLGİLİ HABERLER