Manşetler

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı yanlışlıkla sızdırdı

apple iphone 7Apple yeni telefonlarını bugün gerçekleştireceği bir etkinlikte görücüye çıkaracak. Söz konusu telefonların ismi konusunda çeşitli iddialar gündeme gelse de, yaygın kanı Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus isimlerini tercih edeceği yönündeydi. Ancak bu konuda şirketten resmi bir doğrulama gelmemişti.

Beklenen doğrulama, yanlışlıkla da olsa Apple’ın yeni iPhone tanıtım etkinliğine kısa bir süre kala geldi. Cupertino merkezli şirket, yeni akıllı telefonlarının ismini kendi web sitesi aracılığıyla ilan etti.

Bir Reddit kullanıcısı, Apple’ın internet sitesindeki “Aksesuarlar” bölümünde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus isimlerinin gözüktüğünü, ancak bu sayfanın kısa süre içinde yayından kaldırıldığını belirtti. Söz konusu Reddit kullanıcısının paylaşımı da kısa süre içinde silindi.

Aynı Reddit kullanıcısı, silinen paylaşımında “resmi” sızıntının 3.5 mm.’lik kulaklık jakının çıkarıldığını da doğruladığını ifade etti. Bundan sonra kulaklık bağlantısı için Lightning girişinin kullanılması veya Bluetooth özellikli kulaklıkların öne çıkarılması öngörülüyor. Kaldırılan paylaşımda, telefonların AirPlay, Bluetooth ve kablosuz müzik bağlantısını desteklediği bilgisi de yer alıyor.

Apple iPhone 7 etkinliği saat 20:00’da başlayacak

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı ABD’nin San Francisco şehrinde düzenleyeceği etkinlikte görücüye çıkaracak. Etkinlik, Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak. Bu etkinliği dakika dakika Teknoblog’da takip edebilirsiniz.

Etkinlikte iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın yanı sıra yeni Apple Watch’un da tanıtılması öngörülüyor. Cupertino merkezli şirketin en yeni mobil işletim sistemi iOS 10’a dair bilgileri de etkinlikte paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER