Teknoloji

Apple iPhone 6’ya NFC özelliği ekleyebilir

Apple iPhone 6’dan başlayarak mobil cihazlarına ilk kez NFC özelliğini eklemeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Bu durum iPhone ile mobil ödemeleri kolaylaştırmanın yanı sıra hoparlör ve benzeri NFC destekli aksesuarlarla eşleştirme işlemini de kolaylaştıracaktır.

iphone-5s-inceleme-00027

Apple’ın NFC’yi iPhone 6’ya ekleyeceği dedikodusunun kaynağı BrightWire adlı bir yatırımcı bülteni. Bunun dile getirdiği iddiaya göre Apple, Çin’in tek yerel banka kartı organizasyonu China UnionPay ile bir anlaşma bile yaptı. Anlaşma kapsamında iPhone’ları kullanarak mobil ödeme gerçekleştirmek mümkün olacak. Bu kapsamda Apple Store’lardan gerçekleştirilecek alışverişler de yer alacaktır.

Söz konusu dedikodu Apple’ın Beats Electronics’i Dr. Dre’den 3.2 milyar dolar karşılığında satın almakta olduğunun ortaya çıkmasından hemen sonra alevlendi. Apple web sitesi üzerinden NFC ile eşleştirme imkanı sağlayan Beats hoparlörleri satıyordu. NFC destekli bir iPhone 6 sayesinde Beats hoparlörlerle de eşleştirme çok kolay olacaktır.

NFC ve iPhone kavramlarının bir araya gelmesi uzun zamandır bekleniyor, ancak Apple yıllardır NFC teknolojisine uzak duruyor. iPhone 6 ile birlikte nihayet bekleyiş sunabilir ve mobil ödeme sistemleri en büyük oyunculardan birinin katılımıyla beklenen sıçramayı yapabilir.

İlgili >> BrightWire

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER