Teknoloji

Apple iPhone 6’sı veya 6 Plus’ı bükülenleri Genius Bar’a davet ediyor

iphone-6-baski-test-260914

Apple yeni iPhone’ların kolaylıkla bükülebildiği şeklinde çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Şirket söz konusu bükülme olayına nadiren rastlandığını, şimdiye kadar sadece dokuz müşterinin kendilerine konuyla ilgili şikayette bulunduğunu kaydetti. Ayrıca şirket bazı gazetecileri test laboratuvarına davet ederek her bir yeni modelin hangi sağlamlık ve dayanıklılık testlerinden geçtiğini gösterdi.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın tanıtımını gerçekleştiren dünya çapında pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, büküldükten sonra eski şeklini almayan telefona sahip olanlar için bir tavsiyede bulundu. The Verge sitesine konuşan Schiller, söz konusu durumun beklendikleri gibi nadiren gerçekleştiğini dile getirdi; birçok durumda olduğu gibi bu durumda da, cihazlarında olmaması gereken bir şeyin meydana geldiğini fark eden müşterilerin AppleCare’a veya Genius Bar’a başvurarak kontrol talebinde bulunmalarını tavsiye etti. Yapılacak kontroller sonucunda cihazın garanti kapsamında değerlendirilebileceğini de ekledi.

Diğer bir deyişle Phil Schiller, yeni iPhone 6 veya iPhone 6 Plus’ında bükülme olduğunu fark eden tüketicilere en yakındaki Apple mağazasına başvurmalarını ve cihazlarını Genius Bar’daki bir görevliye göstermelerini tavsiye ediyor. Şirket muhtemelen bu gibi cihazları yenileriyle değiştirecektir.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER