Manşetler

Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus suya dayanıklı gibi görünüyor

iphone-6s-iphone-6s-plus-su-testi-290915

Görünüşe göre hem Apple iPhone 6s hem de iPhone 6s Plus suya dayanıklı gibi görünüyor. Her ikisi de, gerçekleştirilen bir testte, bir saat boyunca kap dolusu suyun dibinde herhangi bir zarar görmemiş şekilde durmayı başardı.

Video blogcusu Zach Straley tarafından paylaşılan videoda, iki telefon ayrı kaplardaki suyun dibine batırılıyor ve aynı zamanda zaman sayaçları da açık duruma getiriliyor. Straley iki telefonu da belirli zaman aralıklarında çıkararak çalışır durumda olup olmadıklarını test ediyor. 60’ıncı dakikada hâlâ düzgün şekilde çalıştıkları görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Türkiye çıkış tarihi: 16 Ekim

Hem Lightning portunun hem de kulaklık jakının açık tutulduğu göz önünde bulundurulduğunda, Apple’ın bu telefonların ıslanmasına karşı bazı tedbirler aldığı akıllara geliyor.

Ne var ki, Apple yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın suya dayanıklı olduğu şeklinde herhangi bir tanıtımda bulunmadı. Belki böyle bir niyet vardı, ancak sonuçlar istediği gibi olmadığından dolayı suya dayanıklı şekilde satılmadı. Yine de, bu testten yola çıkarak cesaretlenmemek, iPhone 6s veya iPhone 6s Plus ile evde su testi yapmaya yeltenmemek en iyisi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s Plus Ön İnceleme

Her ne olursa olsun, bu test bir iPhone 6s veya iPhone 6s Plus’ın su birikintisine düşmesi durumunda bir şey olmayabileceğini gösteriyor. Tabii ki, bunun yüzde 100 garantisinin olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER