Manşetler

iPhone 6s’in kamerası DxOMark testinde onuncu sırada kaldı

iphone-6s-inceleme-00034

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, dış görünüş bakımından selefleriyle neredeyse hemen hemen aynı yapıdalar. Sadece materyal değişikliğinden ötürü yeni cihazların kasalarında küçük bir kalınlaşma söz konusu. Ancak, donanım kısmında yeni iPhone’lar köklü değişiklikler barındırıyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, özellikle kamera konusunda seleflerine kıyasla önemli bir sıçrama yapıyor. iSight kamerayı 8 megapikselden 12 megapiksele çıkaran şirket, 4K video kaydını da mümkün kılmıştı. Ancak, DxOMark tarafından gerçekleştirilen benchmark testi, bu değişikliklerin gerçek kamera konusunda büyük farklar yaratmadığını gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Yeni ve iyileştirilmiş sensöre rağmen, iPhone 6s’in kamerası iPhone 6’nın kamerasıyla neredeyse aynı performansı sergiliyor. Hatta bazı durumlarda iPhone 6’nın daha üstün kaldığı belirtiliyor. iPhone 6s’in kamerası pozlamada iyi bir denge sunuyor, normal şartlar altında detayları muhafaza edebiliyor ve tüm testlerde hızlı ve doğru otomatik odaklama gerçekleştiriyor. Optik görüntü sabitleme özelliği olmamasına rağmen, A9 işlemcinin varlığı sayesinde özellikle 4K video çekimlerinde sabit bir sonuç alınabiliyor. Yani genel çerçevede iPhone 6s’in kamera performansı oldukça iyi gözüküyor.

Ancak pek çok akıllı telefon kamerasının zayıf noktası olan düşük ışıklı ortamlar, iPhone 6s’in de yumuşak karnı durumunda. İşin ilginç hale getiren özelliklerden biri de, Apple’ın yeni iPhone’larını tanıtırken düşük ışıklı ortamlardaki kamera performansının üstünde önemle durması. Düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraf ve videolarda gürültü ve renk gölgelerinin varlığı hemen dikkat çekiyor. Düşük ışıklı ortamlardaki otomatik odaklamanın performansı ise makul olarak niteleniyor.

iPhone 6s’in arka kamerası, DxOMark testinden 82 puan aldı ve listenin onuncu sırasında kaldı. Zirvesinde Sony Xperia Z5’in yer aldığı listede Motorola Moto X Style ve Nexus 6P gibi telefonlar da, iPhone 6s’i geride bıraktı. DxOMark’ın iPhone 6s’i sıralamada aynı puanı aldığı iPhone 6’nın da arkasına yerleştirmesi, dikkat çeken bir diğer unsur oldu. Bu kararda iPhone 6s’in dokunarak odaklama gibi bazı alanlarda selefinden daha kötü bir performans sergilemesinin etkili olduğu belirtildi.

dxomark-benchmark-iphone-6s-141015

Apple’ın iPhone’ları uzun yıllardır akıllı telefon fotoğrafçılığı konusunda zirveyi temsil ediyor. Ancak DxOMark’ın analizi, bu dönemin sona ermeye yaklaşmış olabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER