Teknoloji

Apple Hindistan’da iPhone 6s üretimine başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphone 6sApple iPhone 6s üretimini maliyeti düşürmek ve ülkedeki satışları artırmak adına Hindistan’a taşıma kararını uygulamaya koydu. Cupertino merkezli şirket, ilk olarak geçtiğimiz yıl itibarıyla iPhone SE modelini Hindistan’da üretmeye başlamıştı. iPhone 6s’in de dahil olmasıyla birlikte Hindistan’da üretilen iPhone modellerinin sayısı ikiye çıktı.

Hindistan hükümetinin gümrük vergilerini geçtiğimiz şubat ayında artırması nedeniyle ülkedeki ithalat maliyetleri yüzde 15 ila 20 oranında yükselmişti. Apple cihaz üretimini Hindistan’a taşıyarak bu artışın etkilerini kısmen de olsa kırmayı ve ülkedeki rekabette elini güçlendirmeyi hedefliyor.

The Economic Times’ın haberine göre, Apple iPhone 6s üretiminin Hindistan ayağında zaman içinde hız kazanmayı öngörüyor. Dolayısıyla şirketin ilk etapta Hindistan’a ülke dışından da iPhone 6s getirmesi planlanıyor. Bu da Hintli kullanıcıların bir süre daha yüksek fiyatlardan iPhone 6s alacağı anlamına geliyor.

Apple iPhone 6s üretimini Hindistan’a taşıyarak ülkedeki konumunu belirginleştirme adına önemli bir adım atmış oluyor. 1.3 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi konumundaki Hindistan, diğer tüm şirketler için olduğu gibi, Apple adına da ciddi bir potansiyel vadediyor. Apple uygun fiyatlı seçenekler sunarak bu pazarın dinamiklerine uygun hareket etmeyi ve payını artırmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER