Teknoloji

Apple iPhone 6’da kavisli ön cam kullanabilir

iPhone 6 ile ilgili olarak şimdiye kadar birçok şey yazıldı ve çizildi. Ortalıkta dolaşanlara göre bu cihaz daha büyük, 4.7 inç ekrana sahip olacak ve böylelikle gözde Android telefonlarıyla daha iyi rekabet edebilecek. Ayrıca cihazın tıpkı iPhone 5c, iPhone 3G ve iPhone 3GS gibi yuvarlatılmış kenarlara sahip olacağı söyleniyor.

apple-iphone-6-konsept-240414

Son olarak bu dedikodulara öndeki camın da yuvarlatılmış olacağı şeklinde yeni bir söylenti eklendi. Ekranın arkadaki yuvarlatılmış yapıyı tekrar edecek şekilde önde de kenarları yuvarlatılmış cama sahip olacağı söyleniyor. Aslında bu kulağınıza biraz garip gelebilir, ancak Japon Mac Otakara sitesi içerideki kaynaklarından aldığı bilgilerle arkadaki kavisli yapıyı doğruluyor, öndeki camın da benzer yapıya sahip olmasının muhtemel olduğunu belirtiyor.

Yeni iPhone’un ekranı Samsung Galaxy Round veya LG G Flex gibi cihazların ekranından daha farklı olacak. Ekran kenarlara doğru kavis yapacak, yüzeyi düz kalacak. Bu durum cihazın elde daha rahat şekilde tutulmasını sağlayacaktır.

Bu arada aynı haberler iPhone 6’nın arka yüzünün de iPad modellerindeki gibi alüminyumdan yapılacağı öne sürülüyor. Mevcut iPhone 5s’te olduğu gibi anten yapısı için camdan yapılmış şeritler bulunmayabilir.

İlgili >> MacRumors

İLGİLİ HABERLER