Teknoloji

Apple’ın eski reklamcısı iPhone 6 reklamlarından fazla etkilenmemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-reklam-021214

1990’lı yıllarda yayınlanan Apple reklamlarının altında imzası bulunan reklamcı Ken Segall, kişisel blogu üzerinden hem Apple’ın hem de diğer teknoloji şirketlerinin reklamlarını değerlendirmeyi sürdürüyor. Değerlendirmeleri sırasında sert ve doğrudan ifadeler kullanmaktan çekinmeyen Segall, Apple’ın iPhone 6 için hazırladığı reklamlardan pek etkilenmemişe benziyor. Reklamlardan sonradan haberdar olduğunu söyleyen ünlü reklamcı, ABD versiyonunda Jimmy Fallon ve Justin Timberlake’in seslendirme yaptığı iPhone 6 reklamlarının “fazlasıyla makbul” olduğunu dile getirdi.

Segall reklamların bazı yerlerinin gülümsettiğini, bazı yerlerin ise ürküttüğünü ifade etti. Seslendirme yapanların, senaryoların, konseptin ve prodüksiyon değerlerinin incelikli biçimde değerlendirildiğinin belli olduğunu söyleyen Segall, ortaya tam anlamıyla “makbul” bir işin çıktığını belirtti. Eski TBWA direktörü bunun Apple açısından iyi bir şey olmadığının altını çizdi.

Son dönemde Apple reklamlarının düşüşe geçtiğini söyleyen Segall, yeni iPhone 6 reklamlarının da bu düşüşü durdurmak için yeterli olmadığını belirtti. Segall dünyanın en havalı telefonunun daha etkili bir reklamı hak ettiğini dile getirirken, Jimmy Fallon ve Justin Timberlake’in reklamlara sadece seslerini tanıyan kişiler için ayrı bir hava sağladığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER