Teknoloji

Apple 4.7 inç ve 5.5 inç iPhone 6’lar için mobil operatörlerden talep toplamaya başladı

iphone-5s-inceleme-00023

Apple’ın önümüzdeki sonbaharda bir yerine iki adet yeni iPhone modeli çıkarması bekleniyor. Bu iPhone 6 modellerinin de 4.7 inç ve 5.5 inç büyüklüklere sahip ekranlarla birlikte çıkacağı uzun zamandır yazılıp çiziliyor. Buna ek olarak bu büyüklükteki çeşitli örnek modellerin fotoğrafları da çeşitli aralıklarla internete sızıyor. Apple’ın planlarıyla yakından ilgili bir kaynaktan aldığımız bilgi, şirketin gerçekten de iki iPhone çıkaracağını ve bunların bir süredir iddia edilen büyüklükteki ekranlarla geleceğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Henüz yeni iPhone’ların çıkışına üç ay gibi bir süre olsa da, Apple her ülkede mobil operatörlerle iletişime geçiyor ve onlardan iPhone ile ilgili talep toplamaya başlıyor. Bu yıl da benzer şekilde Apple mobil operatörlere taleplerini sormaya başladı. Tabii ki, bunu yaparken bazı detayların da verilmesi gerekiyordu. Sonuç olarak iki yeni iPhone modelinin geleceği ve bunların da 4.7 inç ile 5.5 inç ekranlara sahip olacağı bilgisi mobil operatörlerle paylaşıldı.

Türkiye’de iPhone her üç mobil operatör tarafından satılıyor ve doğal olarak iPhone talepleri onlara da soruldu. Gelen bilgilere göre, Türkiye’deki mobil operatörler en çok 5.5 inç ekranlı iPhone 6 modeline ilgi göstermiş. Tabii ki, bunun nedeni operatörlerin bu cihaza tüketicilerin daha fazla ilgi göstereceğini düşünmesi.

Gerçekten de 5.5 inç civarında ekran büyüklüğüne sahip olan cihazlar sadece dünyada değil, Türkiye’de de ilgi görüyor. Mevcut iPhone 5s’in ekranı artık birçok kullanıcı için küçük kaçmaya başladı. 4.7 inç ekran da 5 inç’ten daha büyük ekranlara sahip Android telefonlarının olduğu bir ortamda bazı kullanıcıları kesmeyebilir. Durum böyleyken 5.5 inç ekranlı iPhone 6 büyük ilgi görebilir.

* Teknoblog özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER