Teknoloji

Apple ilk 3 günde 10 milyon iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sattı

 

iphone-6-iphone-6-plus

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın ilk üç günde 10 milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı. Bu rakama ön satışın ilk 24 saatinde verilen 4 milyon siparişin de dahil olduğu belirtildi. Apple’ın yeni iPhone stoklarının tükenme geleneği iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile de devam ederken, üretimde yaşanan sıkıntıların iPhone 6 stoklarını olumsuz etkilemiş olabileceği konuşuluyor.

Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya çıkardığı iPhone 5s ve iPhone 5c ilk üç günde 9 milyon satmıştı. Apple’ın çeyrek sonuçları açıklanana dek iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın satış performansı konusunda daha fazla detay vermesi beklenmiyor. Geleneklerine bağlı kalan Apple, 10 milyonluk satış rakamının iPhone 6 ve iPhone 6 Plus arasındaki dağılımı konusunda bilgi vermedi.

Stoklarda yaşanan sıkıntılara rağmen iPhone satışlarının güçlü bir ivme kazandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Halihazırda Apple’ın çevrim içi mağazasında iPhone 6 Plus için 3 ila 4 haftalık bir teslimat süresi veriliyor. iPhone 6’nın tedariğinde de sıkıntılar yaşansa da, iPhone 6’yı bulmanın daha kolay olduğu ifade ediliyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus önümüzdeki cuma günü aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 17 ülkede daha satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER