Manşetler

Apple iPhone 5’te NFC yerine Bluetooth 4.0 teknolojisini tercih edebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisi giderek daha fazla akıllı telefonda ve diğer cihazlarda karşımıza çıkıyor. Aslında bu teknoloji daha önce telefonlara girmeye başlamıştı, ancak Google’ın Nexus S’te NFC yongasına yer vermesiyle birlikte iyice gündeme oturdu. Nokia N9 ve Turkcell T20 gibi cihazlar en son tanıtılan NFC destekli cihazlar arasında yer alıyor.

Apple’ın NFC konusunda ne yapacağı merak edilenler arasında yer alıyor. Daha önce Apple’ın iPhone 5’te NFC yongasına yer vereceği iddia edilmişti, ancak bunun tersini iddia eden söylentiler de ortaya atılmıştı. Son iddia da ikinci kategoriye sokulacak türden. Apple gelecek nesil iPhone’da NFC yerine Bluetooth 4.0’ı tercih edecek. Yaklaşık bir yıl önce resmiyet kazanan bu teknoloji yeni MacBook Air ve Mac mini modellerinde de yer alıyor. iPhone 5’te de bu teknolojinin yer almasıyla Apple’ın bilgisayar ve mobil cihazları arasında hızlı etkileşimin mümkün kılınacağı belirtiliyor.

Bluetooth 4.0 teknolojisi Düşük Enerjili Bluetooth standardını baz alıyor. Böylelikle eski Bluetooth teknolojisinin kullandığı gücün yarısını kullanarak Bluetooth cihazları arasında iletişim sağlanabiliyor. Aslında Bluetooth 4.0’ın bazı kullanım tiplerinde bu oran yüzde bire bile iniyor. ITProPortal BT 4.0’ın NFC’ye rakip olabileceğine inanıyor. Apple da buna inanıyor olmalı ki, NFC’nin yerine bu teknolojiye oynamayı düşünüyor. Daha önce Flash ve HTML5 rekabetinde HTML5’e oynayan Apple aynı tutumu bir kez daha sergileyebilir.

İlgili – ITProPortal

 

İLGİLİ HABERLER