Manşetler

Apple iPhone 5se ve iPad Air 3 çok yakında bekleniyor

iPhone 6s Plus Ön İnceleme

apple

Apple hakkında pek de yanlış çıkmayan tahmin ve öngörüleriyle bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo şirketin beklenen yeni ürünleri hakkında bazı tahminler sıraladı. Kuo, son zamanlarda ortalıkta dolaşan dedikoduları desteklercesine, yeni cihazların bu yılın ilk yarısında çıkacağını kaydetti.

Kuo, uzun zamandır dedikodusu yapılan 4 inç iPhone’un bu yılın ilk yarısında tanıtılacağını kaydetti. iPhone 5se olarak adlandırılacağı iddia edilen telefon muhtemelen Apple A8 yongaseti barındıracak. Kuo cihazın Apple iPhone 6s’te bulunan 2.5D ekran, 12 megapiksel arka kamera gibi özellikleri barındırmasını bekliyor. Analist yeni modelde fazla yenilik beklemediğini de dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bu fotoğraftaki telefon iPhone 5se mi?

Ayrıca analist yeni amiral gemisi tablet iPad Air 3’ün de yılın ilk yarısında çıkacağını kaydetti. iPhone 7 ile ilgili olarak ise Kuo, Apple’ın işlemci, kamera çözünürlüğü, pil ömrü ve bunun gibi unsurlar için önemli gelişimler üzerinde çalıştığını belirtti. iPhone 7’de 3.5 mm. kulaklık jakının bulunmayacağı veya cihazın suya dayanaıklı olacağı ile ilgili söylentiler konusunda ise yeni birşey eklemedi.

Kuo Cupertino şirketinin aralık ayıyla biten geçen çeyrekte 77 milyon iPhone sattığını açıklamaya hazırlandığını da kaydetti. Eğer durum böyle olursa, Apple bir önceki çeyreğin 74.5 milyonluk rekorunu da egale etmiş olacaktır. Ne var ki, içinde bulunduğumuz çeyrek için ilk kez yıldan yıla iPhone satışlarında düşüş yaşanacağını tahmin etti. Kuo şirketin içinde bulunduğumuz çeyrek için 43 milyonluk satış öngördüğünü, bunun da 2015’in aynı mali çeyrek dönemine göre yüzde 29’a karşılık geldiğini belirtti.

 

İLGİLİ HABERLER