Teknoloji

Apple iPhone 5S ve 5C’nin Çin’de satışı için China Mobile ile anlaşmaya çok yakın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın China Mobile işbirliğiyle Çin’e büyük bir çıkartma yapması bekleniyor. Birçok kişi Apple CEO’su Tim Cook’un dün akşamki toplantıda bu konu hakkında da bir şeyler söyleyeceğini tahmin ediyordu, ancak bu duyuru pas geçildi.

apple-iphone-5s-1-110913Ne var ki, işler tıkırında gidiyor ve Apple yaklaşık 700 milyon abonesiyle Çin’in en büyük mobil operatörü olan China Mobile ile bu ülkede payını artırma yolunda engelleri bir bir aşıyor. Wall Street Journal tarafından verilen habere göre Çin’in düzenleyici makamı olarak görev yapan bir kuruluş Apple’ın yeni iPhone’larının China Mobile şebekesinde çalışması için gerekli onayı verdi.

Apple Çin’de China Unicom ve China Telecom ile işbirliği dahilinde iPhone satışı gerçekleştiriyordu, ancak China Mobile gibi çok yüksek abone sayısına sahip bir mobil operatörle bu ülkede yayılmak çok daha hızlı ve kolay olacaktır. China Mobile’ın mobil şebekesinde dünyanın diğer yerlerinde kullanılandan farklı bir LTE bandı kullanılıyor. Bu da iPhone 5S ve 5C’nin farklı bir versiyonunun China Mobile için üretilebileceği anlamına geliyor.

İlgili >> WSJ

İLGİLİ HABERLER