Manşetler

Apple’ın iPhone 5S’i 10 Eylülde tanıtma ihtimali güçleniyor

Apple’ın 10 Eylülde bir etkinlik düzenleyerek yeni akıllı telefonu iPhone 5S’i tanıtacağına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Henüz şirketten resmi bir davet gelmese de, şirkete yakın kaynaklar tarafından AllThingsD sitesine verilen bilgiler bu tarihi doğruluyor. 10 Eylül tarihi Pocket-lint sitesine konuşan kaynaklar tarafafından da onaylandı. Şirketin iPhone 5S’i daha önceki ürünlerinde olduğu gibi etkinlikten 1 hafta sonra satışa sunması bekleniyor

iphone-5-inceleme-00021

Son haftaların sıklıkla konuşulan ve merakla beklenen bir diğer Apple ürünü olan iPhone 5C’nin ne zaman tanıtılacağı ve satışa sunulacağı ise halen belirsizliğini koruyor. 10 Eylülde gerçekleşecek etkinliğin yıldızının iPhone 5S olacak olması şirketin iPhone 5C için farklı bir etkinlik ve satış takvimi planlama ihtimalini akıllara getiriyor. Apple’dan konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, Berlin’de düzenlenecek IFA 2013 de 6 Eylülde başlayacağı için şirketin etkinlik açıklamasını kısa süre içinde yapması bekleniyor.

iPhone 5S’in diğer ”S” versiyonları gibi selefinin tasarımını koruması beklenirken, Apple’ın  iOS 7 işletim sistemiyle satışa sunulacak cihazın donanımında iyileştirmeye gideceği düşünülüyor. Şirketin iPhone 5S ile birlikte renk seçenekleri arasına altın rengini ekleyeceğine dair haberlerin doğru olma ihtimali de sızıntılar sayesinde gün geçtikçe artıyor.

İlgili >> AllThingsD, Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER